Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τα μυστικά του ΠΑΣΟΚ για Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου σε σχέση με τη χρυσή αυγή

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ όλες τις εξελιξεις σχετικά με την υπόθεση με τη χρυση αυγή και πιστευουν πως αν τους ειχαν ακουσει απο το 2011 ο Σαμαράς, ο Τσίπρας ακόμη και ο Παπαδήμος ως πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης δεν θα ειχαμε φτασει σήμερα εδω που φτασαμε και δυστυχώς με εναν νεκρό τον
34χρονο Π. Φύσσα.
Τα όσα καταγράφονται καθημερινά έξω απο τις δικαστικές αίθουσες και την ΓΑΔΑ με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της χρυσής Αυγής, έχουν αφήσει εμβρόντητη την κοινή γνώμη που παρακολουθεί τις κινήσεις και τις συμπεριφορές των βουλευτών αλλά και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Οι αποφάσεις τους δεν αμφισβητούνται, εκείνο όμως που ερμηνεύεται με διαφορετικούς τρόπους ειναι η πολιτική προέκταση.
Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για επικοινωνιακό σόου με χειροπέδες, και με το ΠΑΣΟΚ να προβληματίζεται για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση, δίνει σε όλους να καταλάβουν οτι δεν ειναι μια απλή υπόθεση και πως απο την εξέλιξη της, θα κριθεί το επόμενο διάστημα που βαδίζουμε ως χώρα και ως Πολιτικό σύστημα. Διότι όσο και να λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οτι δεν πρέπει να παρασυρθεί η χώρα σε εκλογές, ένα ατύχημα τέτοιου είδους θα ήταν ωστόσο οδυνηρό.
Αυτό πάντα σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ φάνηκε πολυ καθαρά σε σχέση με το πως λειτούργησαν όπως λένε, δυο διαφορετικοί υπουργοί. Οι κύριοι Αθανασίου και Δενδιας. Για τον μεν πρώτο, υπουργό δικαιοσύνης, στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν μεταξυ άλλων πως κινήθηκε επιπόλαια. Νόμιζε στην αρχή οτι θα είχε ή που θα ήταν ” δεμένη” η υπόθεση και πως όλοι θα τιμωρηθούν με βάση τη δικαστική έρευνα , τελικά δεν εγινε έτσι με συνέπεια η αρχική εικόνα μιας κυβέρνησης που βάζει στη φυλακή βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση” να διαδεχτεί το μούδιασμα και τα αρνητικα σχόλια όχι μόνο στην κοινωνία, αλλα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Θυμηθείται τι κατέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες. Και πως έβαλαν στο στόχαστρο τη κυβέρνηση και τη χώρα. Σε οτι αφορά τον δεύτερο υπουργό, τον κ. Δένδια το ΠΑΣΟΚ εκτιμά οτι ως υπουργός προστασίας του πολίτη, λειτούργησε άψογα και χωρίς δεύτερη σκέψη τα έβαλε με το εσωτερικό της αστυνομίας που όπως αποκαλύπτονται απο τα έως τωρα στοιχεία της έρευνας υπήρξε σχέση ορισμένων στελεχών των αξιωματικών με τη χρυσή αυγή. Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν σε αντίθεση με το κ. Αθανασίου, οτι ο κ. Δενδιας επιχείρησε την κάθαρση στην αστυνομία και γι αυτο όταν το κατάλαβε ο κ. Σαμαράς έδειξε όπως λένε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις αποφάσεις που έλαβε ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ταυτόχρονα έχουν εντυπωσιαστεί απο το γεγονός οτι ορισμένα στελέχη του κ. Βενιζέλου που είδαν με τα ματιά τους δημοσκόπηση, διαπίστωσαν οτι η καλλιέργεια βίας που σπρώχνει ψηφοφόρους στη χρυση αυγη, τα ποσοστα ειναι αρκετά μεγαλύτερα απο τα ποσοστά της ανεργίας. “Καταλαβαίνεται λοιπόν τι γίνεται” έλεγαν τα στελέχη αυτα μιλώντας στο “Π” .
Παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν οτι ένας τρόπος για να φύγει το κόμμα τους μπροστά, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία και η χώρα να μπορέσει να απαλλαγεί απο κόμματα που καλλιέργησαν το φόβο για να αποκτήσουν πολιτική ισχύ και δύναμη, ειναι να δοθεί μια συνολική απάντηση του πολιτικού συστήματος ως προς τη χρυσή αυγη. Γι αυτο και το επόμενο διάστημα που θα ανακοινωθούν περίπου 180 ονόματα που θα στελεχώσουν τη κεντροαριστερά, θα επιχειρηθεί η σύνδεση της κεντροαριστεράς με τη προοπτική να αποτελέσει μια απάντηση στο πολιτικό σύστημα σε παρόμοια φαινόμενα που προέρχονται λόγω της κοινωνικής ανέχειας εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου.
“Ολα ειναι έτοιμα , οι συζητήσεις έγιναν τα πρόσωπα γνωρίζουν μείνει μόνο η ανακοίνωση. Αυτο αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που σημειώνουν πως αν δεν τους είχαν προλάβει οι εξελίξεις με τη χρυσή αυγη, η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τη κεντροαριστερά θα είχε ήδη εκδηλωθεί. Σε αυτή θα μετέχουν ανένταχα στελέχη προερχόμενα απο διάφορους πολιτικούς χώρους, μεγάλη μερίδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ όπως λένε, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον Φώτη Κουβέλη αλλα και πρώην στελέχη απο το λεγόμενο εκσυγχρονιστό χώρο.
Διεργασίες όμως γίνονται και απο την αλλη πλευρά.
Οι κύριοι Κουβέλης και Λοβέρδος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για κοινή αντιμετώπιση στο θέμα της Χρυσης Αυγής υπερψηφίζοντας στη βουλή θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της οργάνωσης απο τον κρατικό προύπολογισμό. Παράλληλα θα υπάρξει κοινή εκδήλωση για θέματα οικονομίας στις 21 Οκτωβρίου που μέσα απο τις εκδηλώσεις αυτές θα εγκαινιάσουν στην ουσία την κοινή κάθοδο στο Πολιτικό σκηνικό της χώρας που εχει αρχισει να μεταβάλλεται.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου