Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση μετ” εμποδίων στη Θεσσαλονίκη

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων είναι δρακόντεια, ωστόσο, τα «επεισόδια» φέτος ξεκίνησαν αρκετές μέρες νωρίτερα με αφορμή τις δηλώσεις Τζιτζικώστα και τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων με την απόφασή του να προσκαλέσει -βάσει πρωτοκόλλου- στην παρέλαση εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην στείλουν εκπρόσωπο στην εξέδρα των επισήμων, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ. Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Τζιτζικώστας έριξε λάδι στη φωτιά με τη δήλωσή του ότι κάποιος άλλος «θα μπορούσε να πει -μακριά από εμένα τέτοιες σκέψεις- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και αυτό εγκληματική οργάνωση διότι έχει καταδικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος».
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».
Αμεση ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα γκάφα» από τον περιφερειάρχη και ζήτησε να προβεί σε διορθωτική δήλωση. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.
Λίγο αργότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησε και δεν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
stratiwtikh_parelash660
Απουσία Βενιζέλου η στρατιωτική παρέλαση
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να μην παραστεί στην παρέλαση, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τις δηλώσεις Τζιτζικώστα.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε: «Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων».
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού, φέτος μετά από 3 χρόνια επιστρέφουν στις παρελάσεις και τα τεθωρακισμένα των Ένοπλων Δυνάμεων.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου