Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς...

Στα επιτελεία των κομμάτων θεωρούν πως τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιδράσουν στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν μία εβδομάδα μετά. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως οι δυνάμεις που διατηρεί σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012. Από την άλλη πλευρά η Δημοκρατική Αριστερά προσδοκά δυναμική
παρουσία, έχοντας την "προίκα" των "πέντε δημάρχων", τους οποίους το 2010 ήταν το μόνο κόμμα που τους στήριξε όλους. Αυτοί είναι οι: Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος και Πατρέων Γιάννης Δημαράς.
Το όνομα -έκπληξη που το ΠΑΣΟΚ θέλει να προτίνει για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτό της κας Εύας Καιλή. Η πρώην βουλευτής του κόμματος έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις γι' αυτό το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. Η κα Καιλή εμφανίζεται θετική σε αυτή την προοπτική με τον όρο ότι θα έχει ευρύτερη στήριξη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, πέραν του ΠΑΣΟΚ. Διατηρεί καλές σχέσεις με πολλά από τα στελέχη της Κίνησης των "58", ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κ. Κουβέλη. Από τη Δημοκρατική Αριστερά, άλλωστε, ξεκαθαρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις θα υποστηρίξουν κοινό υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα εξαρτάται από το πρόσωπο το οποίο θα προταθή σε κάθε δήμο ή περιφέρεια.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Γιάννης Σγουρός έχει αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Καρακλιούμη. Το πρόσωπο του κ. Σγουρού ενδεχομένως να στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία, όμως η κα Καρακλιούμη βρίσκεται πιο κοντά το κλίμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Να αποσπάσει τη στήριξη του κ. Κουβέλη επιθυμεί και ο νυν περιεριάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο οποίος την προηγούμενη φορά είχε το "χρίσμα" του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου.
Τέλος στον Πειραιά έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Γιώργος Βερνίκος. Ο γνωστός επιχειρηματίας διετέλεσε για μία ημέρα υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην τρικοματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση επειδή διατηρούσε off shore εταιρεία εξακολούθησε να συμμετέχει σε πολιτικά γεγονότα, όπως η εκδήλωση της Κίνησης των "58" στο θέατρο Ακροπόλ

politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου