Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, η εξέταση
θα πραγματοποιείται με δείγματα ιστού που δεν θα στέλνονται για ανάλυση, αλλά θα ελέγχονται άμεσα για την ύπαρξη καρκίνου με τη χρήση μιας μεγάλης βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει χιλιάδες ουσίες και θα τα «σκανάρει» εντοπίζοντας τη μη φυσιολογική χημεία που μαρτυρά την ύπαρξη της ασθένειας.
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα μαθαίνουν άμεσα και τον τύπο της ασθένειας και έτσι οι ασθενείς θα κερδίζουν πολύτιμο χρόνο σε ό,τι αφορά τη θεραπεία τους.
«Από τα τέλη του 19ου αιώνα οι μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τον τρόπο μελέτης των δειγμάτων ιστού είναι σχετικά λίγες», ανέφερε ο καθηγητής Τζέρεμι Νίκολσον, διευθυντής του τμήματος χειρουργικής και καρκίνου στο Imperial College του Λονδίνου. «Όμως, η πολυμεταβλητή χημική ανάλυση και απεικόνιση μπορεί να εντοπίσει τη μη φυσιολογική χημεία του ιστού μόνο με μόνο έναν έλεγχο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα μέθοδος είναι πιο ασφαλής επειδή βασίζεται σε στοιχεία και όχι στην αντίληψη κάποιου ειδικού, ενώ με μία εφαρμογή της θα παρέχονται τα αποτελέσματα που σήμερα δίνει μια σειρά ιστολογικών εξετάσεων.
Έτσι, θα δώσει πολύ μεγάλες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και το κόστος της διάγνωσης, οι οποίες θα επηρεάσουν και την παθολογία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου