Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μόσιαλος: Να τολμήσουν οι «58» και δεν θα χάσουν

Υπέρ του σταυρού για την επιλογή των ευρωβουλευτών που συμφωνήθηκε μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο το Σάββατο, τάσσεται ο επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας», που συμμετέχει στην Κίνηση των «58». Ο Ηλίας Μόσιαλος σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα
καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων».

Σε άλλο σημείο της δήλωσή του αναφέρει: «Κατανοώ επίσης τις ανησυχιες πολλών εκ των "58", αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους. Πιστεύει κανείς οτι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας;»

Ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Μόσιαλου:

Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, προταση που είχε κάνει στις προηγούμενες ευρωεκλογές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και κάποιες εύλογες ανησυχίες. Αν δεν πηγαίναμε σε σταυρό θα επρεπε να είχαμε σε κάθε κόμμα μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση καθιέρωσης μονοεδρικών περιφερειών.

Αυτό όμως προϋποθέτει την ανοιχτή και δημοκρατικη λειτουργία των κομμάτων. Μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί, ο σταυρός, παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αργηγοί των κομμάτων.

Κατανοώ επίσης τις ανησυχιες πολλών εκ των "58", αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους. Πιστεύει κανείς οτι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας;

Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν. Αν ο λαός θελει να δει μια μεγαλη κεντροαριστερά τότε δεν θα ψηφίσει μόνο τους κομματικούς υποψήφιους. Θα εχει την δυνατότητα να διαλέξει απο ενα πολύ ευρυτερο ψηφοδέλτιο. Ο λαός ξέρει να κρίνει.

Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοιες υποψηφιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου