Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

500 ευρώ στις οικογένειες που ειναι στο όριο της φτώχειας

Το μίνιμουμ του επιδόματος που θα δοθεί σε 940.000 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θα κυμαίνεται κοντά στα 500 ευρώ, δηλαδή περίπου τα ίδια χρήματα που θα λάβουν 65.000 ένστολοι από το «μέρισμα» των 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη το απόγευμα στο υπουργείο
Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι το επίδομα αυτό θα είναι τουλάχιστον 500 ευρώ, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Μάλιστα, το ποσό αυτό θα διαφοροποιείται ανάλογα και με τον αριθμό των τέκνων.
Στην κυβέρνηση επικρατούν αυτή τη στιγμή δύο απόψεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αυξηθεί το κονδύλι των 500 εκατ. ευρώ για να λάβουν περισσότεροι περισσότερα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπόσχονται περισσότερα χρήματα που ίσως δεν θα υπάρχουν. Επίσης διατυπώνονται σκέψεις να μειωθεί το ανώτατο όριο εισοδήματος ίσως κάτω και από 7.000 ευρώ για να αυξηθεί το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι.
Σε επόμενες συσκέψεις που θα συνεχίζονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί το ακριβές ύψους εισοδήματος που θα οριστεί, αλλά και το όριο του ύψους της ακίνητης περιουσίας βάσει των δηλώσεων ΦΑΠ του 2013.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου