Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ...

Φορολόγηση κάθε είδους παροχής που λαμβάνουν στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ξεκινάει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών. Δάνεια, εταιρικά αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και προκαταβολές μισθού (άνω των τριών μηνών) φορολογούνται από την 1-1-2014 με βάση την κλίμακα φορολογίας
εισοδήματος.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στην "Καθημερινή" οι τυχόν στρεβλώσεις του μέτρου θα διορθωθούν ενώ ανέφερε πως πχ ένας πωλητής ο οποίος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ή το κινητό του τηλέφωνο για να πωλήσει προϊόντα δεν θα φορολογηθεί εφόσον αποδεικνύεται ότι η χρήση των παροχών αφορά αποκλειστικά την εργασία. Από την άλλη σημειώνει πως δεν μπορεί διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης να απολαμβάνει σειρά παροχών, όπως αυτοκίνητα, κάρτες, κινητό τηλέφωνο κ.ά., και να μη φορολογείται γι’ αυτές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Στην περίπτωση των εταιρικών κινητών τηλεφώνων, το ποσό που θα φορολογηθεί με συντελεστές έως 42% θα είναι αυτό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ ετησίως, ενώ για τα δάνεια και τις προκαταβολές μισθών το ποσό που θα φορολογηθεί θα είναι ο τόκος που θα προκύψει από το επιτόκιο που καθορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ποσά θα αθροιστούν με τα υπόλοιπα εισοδήματα του φορολογουμένου και θα φορολογηθούν με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Η φορολογία αφορά παροχές σε είδος που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Πηγή:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου