Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη ανακοίνωσε ο Νίκος Νυφούδης

"Τέσσερα χρόνια απ’ τη γνωριμία και τη συμπόρευσή μας στο δρόμο διεκδίκησης της διοίκησης αυτού του Δήμου. Τέσσερα χρόνια όπου κορυφώθηκε το ελληνικό δράμα. Τέσσερα χρόνια αντιθέσεων και ιδιαίτερων δυσκολιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και αυτή από μόνη της αποτελούσε, και εν πολλοίς συνεχίζει, μέρος της ίδιας της κρίσης", τονίζεται στην ανακοίνωση υποψηφιότητας του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου,  Νίκου Νιφούδη.
Αναλυτική η υπόλοιπη ανακοίνωση:

Οι ΟΤΑ στην Ελλάδα δομημένοι σε πελατειακές σχέσεις, αδιαφανείς οικονομικές διεργασίες και αναποτελεσματική -όσον αφορά την κοινωνική προστασία του πολίτη- στην καθημερινότητα και στον τόπο του, έχασαν αυτό που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζει σαν άμεση έκφραση της δημοκρατίας και αρωγό στις καθημερινές ανάγκες του πολίτη.
Οραματιστήκαμε μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση στα όρια μιας χώρας, που παράλληλα παλεύει να εξυγιανθεί αφήνοντας πίσω της παλαιοκομματικές αντιλήψεις, αλλά και τυχοδιωκτικά εγχειρήματα, μπερδεμένα και πρόχειρα ευχολογήματα που πάντα εγκυμονούν τον κίνδυνο ενός βίαιου πισωγυρίσματος.
Σταθήκαμε συγκροτημένα ως αντιπολίτευση με υπεύθυνες απόψεις και προτάσεις που πάντα στόχευαν να προσθέσουν, να διαρθρώσουν και να δομήσουν. Βοηθήσαμε όπου αυτό μας ζητήθηκε. Καταθέσαμε προτάσεις και κάναμε δράσεις.
Αποφύγαμε εκφράσεις και πράξεις λούμπεν λαϊκισμού και τυχοδιωκτικούς ακροβατισμούς του τίποτα.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής λιτότητας και με ασφυκτικές συνθήκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτά που ενώνουν τους πολίτες και θα έπρεπε να ενώνουν και τις κοινωνικές τους εκφράσεις, είναι περισσότερα απ' αυτά που τους χωρίζουν.
Με την παραπάνω αντίληψη και με την αδιάκοπη συνεργασία ανθρώπων που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις, προσπαθήσαμε να ενώσουμε την Αντιπολίτευση του Δήμου μας, σε μια ενιαία έκφραση στις επερχόμενες εκλογές. Για όλους μας και για μένα προσωπικά αυτή είναι βασική προτεραιότητα που ακολουθείται από το ποιος θα ηγηθεί. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, διαπιστώνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα ασφυκτικών κομματικών κηδεμονεύσεων στις παρατάξεις.
Οφείλω να τονίσω ότι παράλληλα με τον καθημερινό μου αγώνα για τα κοινά, η ζωή μου ήταν σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή αυτή που έπρεπε να δομήσω παραγωγικά για μένα και την οικογένειά μου.
Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σταθείς απέναντι σε δύο μεγάλες προκλήσεις και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες. Σήμερα όμως μπορώ να ισχυρισθώ ότι τα κατάφερα και σε αντίθεση με άλλους ομολόγους μου να τονίσω ότι η πολιτική για μένα δεν είναι σχέση ανάγκης και βιοπορισμού, αλλά θα κρατάει πάντα τη θέση της έκφρασης των κοινωνικών μου ευαισθησιών και το εσωτερικό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς.
«Κατεβαίνουμε» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές με αυτοδιοικητικά κριτήρια και με όραμα μια Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινωνικότερη, ασφαλέστερη και προσβάσιμη για τον πολίτη.
Θα παλέψουμε για την άμεση δημοκρατία στην καθημερινότητα αλλά και στις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε. Απλά πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει θετικά και εγγυημένα πρέπει να τυγχάνει της κοινωνικής αποδοχής και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε και θα προσπαθήσουμε.
Θα διεκδικήσουμε ανυποχώρητα τον ζωτικό χώρο (κοινωνικό ή οικονομικό) που οφείλεται διαχρονικά από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια άλλη Ελλάδα πρέπει να είναι η θέση ενός ώριμου κοινωνικού κινήματος που θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας. Ελάτε μαζί μας!
Νυφούδης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου