Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ελληνικό πλοίο ψάχνει το Boeing στη Μάλακα

Εν πλω προς σε θαλάσσια περιοχή στα Στενά της Μάλακα βρίσκεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο ELKA Athina μετά από σήμα που πήρε από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Ινδονησίας για πιθανή ύπαρξη αντικειμένων, συγκεκριμένα βαλίτσες επιβατών του χαμένου Boeing.
 Ανώτατες πηγές του Λιμενικού είπαν στο theToc.gr ότι όλα
άρχισαν από μια μαύρη βαλίτσα
Το πλοίο, πετροχημικό τάνκερ συμφερόντων της ναυτιλιακής Καρνέζη πλέει στα Στενά της Μάλακα, βόρεια της Σουμάτρας. Ανώτατες πηγές του Λιμενικού είπαν στο theToc.gr ότι όλα άρχισαν από μια μαύρη βαλίτσα. Οι Αρχές της Ινδονησίας έστειλαν σήμα ότι έχει εντοπιστεί μια μαύρη βαλίτσα που βρίσκεται στην περιοχή πορείας του πλοίου. Το πρόβλημα είναι ότι το ελληνόκτητο τάνκερ θα είναι το νωρίτερο εκεί σε δύο ώρες και όταν φτάσει θα είναι νύχτα. 
Οι αρχές της Μαλαισίας έχουν ζητήσει τη συνδρομή 25 χωρών. Οπως είπε στον Αnt1 o ανθυποπλοίαρχος του ELKE Athina Δημήτρης Καραγιάννης το πλοίο κατευθύνεται προς τον Ινδικό Ωκεανό και έχει λάβει σήμα για αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.
Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είπε ότι το σύστημα επικοινωνίας ΑCARS που στέλνει το στίγμα και την πορεία του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας πριν από την τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου
Νέα στοιχεία για το χαμένο Boeing της
Στη νέα συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρχές της Μαλαισίας, ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας είπε ότι είναι πιθανόν το χαμένο Boeing να βρισκόταν στο έδαφος όταν έστειλε κάποια δορυφορικά σήματα. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είπε ότι το σύστημα επικοινωνίας ΑCARS που στέλνει το στίγμα και την πορεία του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας πριν από την τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης δεν είχαν ζητήσει να ταξιδέψουν μαζί.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου