Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κουβέλης: «Αυτή η Βουλή δεν βγάζει Πρόεδρο Δημοκρατίας»

Την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί σε κυβερνητικό σχήμα με τον Αντώνη Σαμαρά ή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε χτες ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι βάζοντας τέλος στα σενάρια πιθανής επανόδου του κόμματος στην κυβέρνηση. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά των συντηρητικών πολιτικών που ακολουθεί η
κυβέρνηση, αλλά παράλληλα έθεσε και θέμα προσώπων αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς σημείωσε ότι τίθεται θέμα εμπιστοσύνης μετά την εμπειρία του κόμματος στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης. «Τα πρόσωπα δεν κινούνται μακριά από την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν την βουλή οριοθετώντας τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει προγραμματιστεί να «σαρώσει» όλη την χώρα ενόψει ευρωεκλογών
Την ίδια ώρα η δημοσκοπική εμφάνιση της ΔΗΜΑΡ σε ποσοστά κάτω από το 3% προκαλούν ανησυχία στην Αγίου Κωνσταντίνου που θα επιδιώξει να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό το όπλο της δημοφιλίας του Φώτη Κουβέλη. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει προγραμματιστεί να «σαρώσει» όλη την χώρα ενόψει ευρωεκλογών και παράλληλα να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης τόσο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη μία πλευρά, όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ ή το Ποτάμι από την άλλη, θέτοντας τα όρια συνεργασιών του κόμματος. Ο Φώτης Κουβέλης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό ενώ αναφερόμενος στο Ποτάμι το χαρακτηρίζει «πολιτικό νεφέλωμα».
Η ΔΗΜΑΡ έχει διαμορφώσει σαφές μέτωπο και με τα δύο κόμματα της κυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που κορυφώθηκε με την υπόθεση Μπαλτάκου για την οποία ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε ότι είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις του κόμματος με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και τόνισε ότι είχαν γίνει επισημάνσεις για την συμπεριφορά του, αλλά δεν ήταν γνωστά τα όσο είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ξέρει τι άλλο υλικό υπάρχει για τον κ. Μπαλτάκο. «Εγείρεται πολιτικό θέμα για τον κ. Μπαλτάκο και οφείλονται εξηγήσεις» είπε ο Φώτης Κουβέλης καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική συμπεριφορά του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης.
Αποκρούει τα σενάρια μετακίνησής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι παραμένει ενεργός πολιτικός
Όσον αφορά για τις συζητήσεις για το όνομα του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι παραμένει ενεργός πολιτικός από την θέση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και κατηγόρησε τους κύκλους που κακόπιστα κυκλοφορούν τα σχετικά σενάρια ότι προσπαθούν να τον θέσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού.
O Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρευρέθηκε χτες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χριστοδουλάκη «Ευρώ η δραχμή» όπου ήταν έκ των βασικών ομιλητών μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, το τραπεζικό στέλεχος Ν. Καραμούζη και τον επιχειρηματία κ.Θεοδωρόπουλο.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Σουμάκης, το τραπεζικό στέλεχος Ν. Νανόπουλος, ο Πρόεδρος της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, το στέλεχος της ΓΣΕΕ Ανέστης Στάθης και πλήθος στελεχών της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων τα μέλη της Ε.Ε. Σ. Παπαθανασίου, Θ. Μαργαρίτης, το μέλος της ΚΕ Γεράσιμος Γεωργάτος και ο γραμματέας του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλος.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου