Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η Αφροδίτη αποχαιρετά τον...Φαήλο

Υπόγειος πόλεμος εξλίχθηκε μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την παραίτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο.
Οι ακροδεξιοί θύλακες, όπως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ανέφεραν τα χουντικά σταγονίδια, μπήκαν στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την γνωστοποίηση των επαφών του Τάκη Μπαλτάκου με την Χρυσή Αυγή. Το πιο αναγνωρίσιμο πολιτικό
πρόσωπο που δήλωνε ότι είναι «εθνικιστής» και ήταν γνωστός για τις όχι και τόσο κεντρώες απόψεις του, ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τονίσει ότι το κόμμα του δεν θα ανεχτεί να αναπτυχθούν ακροδεξιοί θύλακες εντός της κυβέρνησης. Μάλιστα είχε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό όπου σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του TheTOC οι δύο άντρες αποφάσισαν την πολιτική στροφή της κυβέρνησης προς το κέντρο και την απομάκρυνση από καίριες θέσεις ή υποψηφιότητες στελεχών που έχουν σχέση με τον ακροδεξιό χώρο όπως ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.
Πριν όμως από την παραίτηση Κρανιδιώτη προηγήθηκαν οι προειδοποιητικές βολές του Χρήστου Πρωτόπαπα και της Αφροδίτης Αλ Σαλέχ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Πρωτόπαπας λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η «παραίτηση» Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι καλό θα ήταν να μην κατέρχονταν στις επερχόμενες εκλογές στελέχη όπως ο κ. Κρανιδιώτης, μετά την υπόθεση Μπαλτάκου αλλά σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε να υποδείξει στην ΝΔ και τον Πρωθυπουργό τι έπρεπε να κάνει.
Είχε προηγηθεί βέβαια η συνάντηση Βενιζέλου- Σαμαρά όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ζήτησε το κεφάλι επί πίνακι του Φαήλου Κρανιδιώτη προκειμένου να καταγράψει μία μικρή νίκη προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έβραζε εκείνη την στιγμή.
Από την πλευρά του βέβαια ο Φαήλος Κρανιδιώτης επέμενε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό αφού λίγες ώρες πριν παραιτηθεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης από υποψήφιος ευρωβουλευτής, σε τηλεοπτική εκπομπή που παρευρέθηκε στο Μέγκα με την επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή της Ελιάς είχαν τον εξής διάλογο με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφορούσαν περί απομακρύνσεως του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ:
Κρανιδιώτης: Θέλετε και μια πίτσα να σας στείλουμε; Καφέ;
Αλ Σάλεχ: Κύριε Κρανιδιώτη, συγκρατηθείτε πρωί πρωί.
Κρανιδιώτης: Εσάς σας βλέπω να ενοχλείστε.
Αλ Σάλεχ: Συγκρατηθείτε, δεν θα σας κόψουμε από ευρωβουλευτή.
Κρανιδιώτης: Είναι πολύ αστείο αυτό που λέτε.
Αλ Σάλεχ: Λέμε ότι δεν θα βοηθούσε, δεν είναι καλή ιδέα, συμβουλευτικά.
Κρανιδιώτης: Κι εσείς ποιοι είστε που λέτε αυτά;
Όμως η σύγκρουση δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Μετά την οριστική παραίτηση Κρανιδιώτη από την ευρωλίστα της ΝΔ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Γ Ντόλιος χαρακτήρισε «καλή εξέλιξη» και την απόσυρση της υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
«Σε συμβολικό επίπεδο είναι μια καλή εξέλιξη. Ο κ. Κρανιδιώτης φρόντισε να στήσει ένα προφίλ, το οποίο από πολλούς Ελληνες εκλαμβάνεται ως ακροδεξιό» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να δίνουμε την αίσθηση ότι υπάρχουν θύλακες, σταγονίδια στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι συνεργάζονται και συνομιλούν με τη Χρυσή Αυγή. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιοι θύλακες στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν την παραδοσιακή Δεξιά ενωμένη και στο ενωμένη περιλαμβάνω και την ακροδεξιά, σε οποιαδήποτε μορφή της».
Αλλά και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ απάντησε με έντονο τρόπο στην αποχώρηση του κ. Κρανιδιώτη γράφοντας στο Twitter ότι «όποιος αμφισβητεί την σύγκρουσή μας με το σύστημα Μπαλτακοφαήλου, δεν έχει παρά να δει το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας τους» αναφερόμενη στην εφημερίδα Δημοκρατία ενώ για τον Φαήλο Κρανιδιώτη έγραψε «Στο καλο @failosK ! Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να συμμετάσχετε σε δημοκρατικές διαδικασίες, φροντίστε να πιστεύετε στην δημοκρατία». Όπως ήταν φυσικό μετά την ανάρτηση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ πήραν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Φαήλος ανακάλυψε αίφνης ότι  " παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται" 
O κ Κρανιδιώτης με ανακοίνωση του που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο antinews.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν.....Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται..... Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες», αναφέρει καταλήγοντας ο Φαήλος Κρανιδιώτης

thetoc .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου