Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πέρασε του Μπουτάρη στη Βουλή

Χρειάστηκε η επικοινωνία ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και την αντίδραση των στελεχών της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κώλυμα στην υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη – σύμφωνα με τον Καλλικράτη, όφειλε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 18μήνες πριν τις εκλογές και παραιτήθηκε στους 6 – ανέδειξαν κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που απαιτούσαν από τη Συγγρού και το Μαξίμου να κινήσουν διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το θέμα έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ήδη και άλλα κόμματα – όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – πίεζαν στο παρασκήνιο και το προσκήνιο ώστε να εφαρμοστεί το πνεύμα και το γράμμα του «Καλλικράτη» και ο κ. Μπουτάρης τελικά να μην κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση φαίνεται πως λύθηκε στο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό να αποδέχεται το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να απορρίπτει τα αιτήματα του κομματικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού της ΝΔ  και με ρύθμιση που κατέθεσε χθες βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Βουλή, το ζήτημα να λυθεί και τυπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου