Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κώστας Σωτηράκης Υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου : «Δεν ζητούμε ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης»




Παρουσία πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού - Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου.
 «Απόψε λέμε ΝΑΙ στο Δήμο της αλληλεγγύης και της
ανθρωπιάς. Λέμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, τις μικροπολιτικές αντιλήψεις και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Ο δήμος μας πρέπει να βγει από το τέλμα και την εγκατάλειψη! Δεν πάει άλλο! Τώρα είναι η ώρα ευθύνης όλων μας! Είμαστε τέσσερις μέρες πριν από την πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο μας, όπου ο συνδυασμός μας, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία» αναμετράται με την παράταξη της συντήρησης. Διεκδικούμε και θα το καταφέρουμε μαζί με εσάς να είμαστε η διοίκηση του Δήμου για την επόμενη πενταετία. Διεκδικούμε την ψήφο σας, με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που καλούμαστε να αναλάβουμε» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σωτηράκης και συνέχισε λέγοντας:
 «Με την προϋπόθεση ότι ο τόπος δεν θέλει αξιώματα αλλά λειτουργούς έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας για την μάχη της αυτοδιοίκησης. Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στον δημότη και στα καθημερινά του προβλήματα και ΟΧΙ κλεισμένη στους τοίχους του δημαρχιακού μεγάρου!
Τα τελευταία 12 χρόνια υπηρετώ με συνέπεια, μαχητικότητα, και αποφασιστικότητα την Tοπική Αυτοδιοίκηση. Το 2002 εκλέχτηκα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνέχισα να πολιτεύομαι. Ποτέ δεν έκανα κομματική πολιτική. Ήμουν ΠΑΝΤΑ κοντά στους συμπολίτες μου και έδωσα λύσεις σε καθημερινά προβλήματα».
Ο κ. Σωτηράκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ο οποίος αποτελείται από στελέχη και υποψηφίους που σήμερα είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι , που διετέλεσαν Αντιδήμαρχοι  ή Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Εύοσμο και στο Ελευθέριο Κορδελιό, ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό που στελεχώνεται κυρίως από νέα πρόσωπα.
Παρουσίασε επίσης τους στόχους της παράταξης, συνοψίζοντας τους στους εξής 6 άξονες:
Ο πρώτος άξονας της διοίκησης και της οργάνωσης του δήμου στοχεύει στην ριζική αλλαγή της διοικητικής δομής του Δήμου, την ίδρυση Πύλης διασύνδεσης ανέργων και  επιχειρηματιών και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Ο δεύτερος άξονας αφορά στην κοινωνική πολιτική, την υγεία και την πρόνοια και έχει ως στόχο της τη δημιουργία ενός δήμου αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.
Ο τρίτος άξονας αφορά την καθαριότητα και το πράσινο στην πόλη. Στους βασικούς στόχους αυτού βρίσκεται η διαμόρφωση χώρων πρασίνου και  παιδικών χαρών με χρηματοδότηση  από ευρωπαϊκά προγράμματα κι η απομάκρυνση πυλώνων εντός του  αστικού ιστού.
Ο τέταρτος άξονας αφορά στα έργα. Μεταξύ αυτών είναι η κατασκευή υπόγειου παρκινγκ, η επέκταση της οδού Αντώνη Τρίτση  προς το Ελευθέριο Κορδελιό και η δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας στο Δήμο.
Ο πέμπτος άξονας επικεντρώνεται σε βασικά ζητήματα της παιδείας, του αθλητισμού και της νεολαίας. Μεταξύ των στόχων που τίθενται είναι η δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων  και δομών  για ΑΜΕΑ, η κατασκευή σχολικών κτηρίων, η κατασκευή αθλητικού και πολιτιστικού  Κέντρου άνωθεν της Περιφερειακής και η καθιέρωση και θεσμοθέτηση έκθεσης  βιβλίου.
Και τέλος στον έκτο άξονα, αυτόν του πολιτισμού, τίθενται οι στόχοι για δημιουργία ανοικτού δημοτικού θεάτρου, η θέσπιση Φεστιβάλ Κινηματογράφου και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με  σκοπό τη προβολή του Δήμου σε όλη  την Ελλάδα και η δημιουργία Κέντρου Νέας Γενιάς.
Τέλος ο υπ. Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού- Ευόσμου Κώστας Σωτηράκης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του και τους κάλεσε να εμπιστευτούν τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου ώστε να ενισχυθεί η ελπιδοφόρα προοπτική που φέρνει για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου