Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κυριάκος Πιερρακάκης: Να εμπνεύσουμε την κοινωνία ξανά

Ό,τι δεν πέτυχαν άλλοι κι άλλοι κατάφερε ο νεαρός επιστήμονας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά», Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία χθες το απόγευμα, γέμισε ολόκληρο το αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, από μέλη του υπουργικού συμβουλίου και βουλευτές, ως νέους επιστήμονες και υποψηφίους για την
τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και πλήθος κόσμου.
«Η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει με όρους βάσης και όχι με όρους κορυφής», είπε ο κ. Πιερρακάκης για να καταχειροκροτηθεί, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχε η αιχμή που άφησε επαναλαμβάνοντας μία παλιά φράση του Θόδωρου Πάγκαλου περί οκτώ-εννιά πρωθυπουργίσιμων, που «στοίχειωσε τον χώρο», όπως είπε.

«Ούτε η επανασυγκόλληση του πολυδιασπασμένου χώρου ούτε μια ανανέωση που στέκεται μόνο στην ηλικία και όχι στο περιεχόμενο αρκούν. Χρειαζόμαστε μια υπέρβάση εγωισμών, μια υπέρβαση ναρκισσισμών και μικροσυμφερόντων. Η ανασυγκρότηση πρέπει να αφορά το "τι", όχι το "ποιοι", ούτε καν το “πώς”», σημείωσε.

«Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε, με ποιους είμαστε απέναντι. Η συζήτηση αυτή είναι καιρός να ανοίξει».

Ευαίσθητες χορδές άγγιξε σε παλιότερους και η αποστροφή του λόγου του ότι το 2008, ως φοιτητής τότε στη Βοστώνη, είδε ανθρώπους στον δρόμο να κλαίνε μετά την εκλογή του Ομπάμα. «Σκεφτόμουν ότι εγώ δεν το είχα ζήσει ποτέ αυτό. Δεν είχα γεννηθεί το 1981, γεννήθηκα το 1983», είπε, «κάποιοι από εσάς όμως το ζήσατε»...

Αυτό, υποστήριξε ότι είναι και το πραγματικό στοίχημα της γενιάς του. «Όχι απλώς να διαχειριστούμε την εξουσία με τεχνοκριτικούς όρους, αλλά να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε την κοινωνία ξανά. Και θα το κάνουμε. Θα τα καταφέρουμε», υποστήριξε.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου