Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα για τις Κάννες

Συνάντηση με τον επίτροπο επί των οικονομικών Σιμ Κάλλας είχε στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ε. Βενιζέλος.
Μιλώντας πριν λίγη ώρα στον τύπο επεσήμανε πως μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με τον επίτροπο Κάλλας ήταν και η
βιωσιμότητα του χρέους:
«Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη και όπως τονίζει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει τεχνικά», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι, γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα έχει διαμορφώσει, χάρη στις θυσίες των πολιτών της τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από την κρίση και της οριστικής επανόδου σε συνθήκες ευρωπαϊκής κανονικότητας».
Σε σχέση με τα όσα του καταλογίζει δημοσίευμα των FT για τη συμμετοχή του στον πολιτικό μετασχηματισμό του Νοεμβρίου του 2011 ο Ε. Βενιζέλος απάντησε τα εξής:
«Από τον Ιούνιο του 2011 ο Σαμαράς ήταν σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα από τον Ιούνιο του 2011, πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου που με έφερε στο υπουργείο Οικονομικών.
Η συμφωνία που έγινε μετά τις Κάννες είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί κυβέρνηση όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος, στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης, και στο τέλος έγινε πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος.
Ο κ. Μπαρόζο δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της συζήτησης και της διαδικασίας. Ήταν παρών μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο Ρεν και τον πρόεδρο Χ.Β. Ρόμπεη. Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ.
Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου