Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Βασίλης Οικονόμου: Να φύγει ο Φώτης Κουβέλης

«Πρέπει να διευκολύνει ο Κουβέλης». Με τη φράση αυτή, μιλώντας στο iefimerida.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας την επαύριο κιόλας της εκλογικής συντριβής του κόμματος.


O Βασίλης Οικονόμου δεν συμφωνεί με την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να γίνει συνέδριο απολογισμού των ευρωεκλογών. «Δεν έχει νόημα να μαζευόμαστε τρεις άνθρωποι για να συζητήσουμε τα ίδια. Σε ένα τέτοιο Συνέδριο δεν πρόκειται να συμμετέχω», αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητάει από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παραιτηθεί και να γίνει Συνέδριο εκλογής νέου προέδρου.

Εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν, με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, οι σχετικές διαδικασίες, καθώς από τις κάλπες προέκυψε πλήρης αποδοκιμασία των επιλογών της ηγεσίας σε σχέση με τις συμμαχίες και την έξοδο από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες επανένωσης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με την συμμετοχή και της Ελιάς και του Ποταμιού, σε ένα ενιαίο σχήμα. Όταν ερωτάται για το συνέδριο που προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Οκτώβριο, απαντά ότι δεν ήταν σαφής πρόσκληση – αν αφορά την Ελιά, όλες τις δυνάμεις κλπ - αλλά διευκρινίζει:

«Εμείς ως παράκλητοι δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Καλύτερα σπίτια μας».

Στην ΔΗΜΑΡ οι περισσότεροι βλέπουν ως διάδοχο του Φώτη Κουβέλη, εφόσον ανοίξουν οι σχετικές διαδικασίες, τον πρώην γραμματέα του κόμματος, Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της ενιαίας κεντροαριστεράς και υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Λυκούδης: Δεν υπάρχει θέμα Κουβέλη
Την άποψη ότι δεν τίθεται θέμα Κουβέλη στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε ο ίδιος ο Σπύρος Λυκούδης κληθείς να σχολιάσει το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Λυκούδης υποστήριξε ότι μπορεί μεν να μην τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΔΗΜΑΡ αλλά υπάρχει θέμα όσον αφορά την πολιτική του κόμματος.
Σημειώνεται ότι η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει το 1,21% των ψήφων και όχι μόνο δεν καταφέρνει να εκλέξει ευρωβουλευτή αλλά βρίσκεται επίσης και πίσω από το ΛΑΟΣ και τους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου