Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα νέα πρόσωπα σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα έφεραν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στους συνολικά 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Μετά και τον β΄ γύρο, οχτώ Δήμοι εξέλεξαν νέους δημάρχους για την επόμενη πενταετία, ενώ στους άλλους έξι οι απερχόμενοι δήμαρχοι κέρδισαν την επανεκλογή τους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης παραμένει δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης που επικράτησε με ποσοστό
58,11% του Σταύρου Καλαφάτη.
Στη θέση του παραμένει και ο Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος επανεκλέγεται στον δήμο Καλαμαριάς με ποσοστό 61,84% έναντι του αντιπάλου του Μανώλη Λαμτζίδη, που έλαβε 38,16%. Για έκτη συνεχή φορά εξελέγη δήμαρχος ο Σίμος Δανιηλίδης. Με ποσοστό 63,47% καλείται να συνεχίσει το έργο του στον δήμο Νεάπολης-Συκεών καθώς κατάφερε να επικρατήσει στον β΄ γύρο των εκλογών επί του Γρηγόρη Χατζησάββα, ο οποίος έλαβε το 36,53% των ψήφων.
Υπενθυμίζεται πως από τον α΄ γύρο είχαν ήδη εκλεγεί -για μια ακόμη φορά- δήμαρχοι στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Θέρμης ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Πυλαίας – Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Όσον αφορά τις αλλαγές «σκυτάλης», στον δήμο Βόλβης εκλέχτηκε δήμαρχος ο Διαμαντής Λιάμας που έλαβε ποσοστό 52,94% και επικράτησε του Δημήτρη Στοΐτσα (47,06%). Στον δήμο Δέλτα, νέος δήμαρχος θα είναι ο Ευθύμιος Φωτόπουλος με 54,43%. Κέρδισε στον β΄ γύρο των εκλογών τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Γλώσση (45,57%). Νέος δήμαρχος εξελέγη στον δήμο Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης, με ποσοστό 65,35%, έναντι του Γιώργου Τσαμασλή, που πήρε 34,65%.
Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, για τα επόμενα πέντε χρόνια δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Σούλας, που κατέκτησε την πρωτιάμε ποσοστό 56,86%, έναντι 43,14% του απερχόμενου δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη. Στον Δήμο Λαγκαδά, μετά και τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκλέγεται δήμαρχος ο Γιάννης Καραγιάννης με ποσοστό 53,03%.
Ο αντίπαλος του Γιάννης Αναστασιάδης έλαβε το 46,97% των ψήφων. Νέο δήμαρχο θα έχει και ο Δήμος Παύλου Μελά, καθώς εκλέγεται ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης με 68,15% έναντι του απερχόμενου Διαμαντή Παπαδόπουλου, που έλαβε ποσοστό 31,85%. Μεγάλη «μάχη» έγινε στον Δήμο Χαλκηδόνας, εκεί όπου αναδείχτηκε νέος δήμαρχος ο Γιάννης Τσουκνιδάς, με ποσοστό 51,46%, ενώ ο αντίπαλος του Αριστείδης Αραμπατζής έλαβε 48,54%. Αλλαγή στον δημαρχιακό θώκο σημειώθηκε και στον δήμο Ωραιοκάστρου, όπου εξελέγη ο Αστέριος Γαβότσης με 51,88%, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου, που έλαβε 48,12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου