Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Θρίλερ μετά το βέτο του ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές

Αίσιο τέλος για τον κυβερνητικό συνασπισμό είχε το θρίλερ που προέκυψε μετά την αιφνίδια αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Το ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφιστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες εφαρμόζονταν σύστημα
κλήρωσης για τις θέσεις στις υπαίθριες αγορές
Ο εισηγητής του κόμματος Μιχάλης Κασσής κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφιστούν βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες εφαρμόζονταν για πρώτη φορά σύστημα κλήρωσης για τις θέσεις στις υπαίθριες αγορές και ο διαχωρισμός των εμπόρων και των παραγωγών. Αντίθετα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αξίωσε η κλήρωση να εφαρμοστεί μόνο για τις νέες άδειες.
Η σχετική ψηφοφορία μετατέθηκε για σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, γίνονταν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Τελικά, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε στις 12 το βράδυ, ότι ο διαχωρισμός των θέσεων μεταξύ εμπόρων και παραγωγών στις υπαίθριες αγορές θα γίνει μετά από τρεις μήνες με υπουργική απόφαση και αφού προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι η κλήρωση για τις θέσεις στις λαϊκές αγορές θα γίνεται μόνο σε ότι αφορά τις νέες άδειες.
Κατά πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενημερώθηκε για την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την  έναρξη της συζήτησης. Την περασμένη Παρασκευή όταν το νομοσχέδιο μπήκε προς συζήτηση στην Ολομέλεια όλα έδειχναν ότι δεν θα υπήρχαν ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκε έπειτα από τις συναντήσεις που είχε με παραγωγούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου