Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Του Παύλου Τονικίδη, υποψήφιου δήμαρχου Κιλκίς : Ψήφισε για τον τόπο σου

Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που στηρίξατε με πάθος  τον συνδυασμό μας.  Η πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, ψήφισε αυτοδιοίκηση με ανατροπή και προοπτική και όχι διαχείριση και αυτοδιοίκηση με κυβερνητικό έλεγχο και καθοδήγηση.
Θέλω να σας συγχαρώ επίσης που αρνηθήκατε με τη ψήφο σας να
συμμετάσχετε στην προσπάθεια ορισμένων να σας χρησιμοποιήσουν, για να δουν το χάρτη να γίνεται γαλάζιος, πράσινος ή ροζ το βράδυ των εκλογών. Αποδείξατε ότι αυτό που σας ενδιαφέρει, με το χέρι στην καρδιά, είναι το μέλλον του τόπου μας και της οικογένειάς μας. Είναι το δικό μας μέλλον και το οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στον τόπο μας.
Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν δύο αντιμέτωπες νοοτροπίες. Από τη μία η πολιτική των αδιεξόδων, της εξαθλίωσης και της υποταγής και όσων την αντιπροσωπεύουν στην πόλη μας, και από την άλλη η πολιτική της ανατροπής, της σύγκρουσης και των αγώνων  για μια καλύτερη ζωή  στους πολίτες.
 Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε, αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε όσα έγιναν και μας προετοιμάζουν ότι θα γίνουν, ή θα χαράξουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρνει το νέο, το ανατρεπτικό σε ιδέες και πρακτικές, το άφθαρτο και το ηθικό, το αποφασιστικό, που σαν κύρια προτεραιότητα θα έχει τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας.
Δεν θέλουμε ο Δήμος να είναι υποτακτικό όργανο του κράτους. Δεν θέλουμε αντιλαϊκές πολιτικές στις πόλεις μας. Δεν θέλουμε να σιωπούμε  για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός, και η νεολαία μας, όπως την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς εξαθλίωσης, την έλλειψη σε βασικά έργα υποδομής και την έλλειψη ανάπτυξης. Δεν θέλουμε ο Δήμος να αποτελέσει το όχημα για νέες φοροληστείες. Δεν θέλουμε ένα σύστημα στον τόπο μας που να ζει και να αναπνέει για την κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών.  Θέλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με τις πολιτικές των μονόδρομων. Θέλουμε και το Κιλκίς να στείλει το μήνυμα  ότι υπάρχει η θέληση και ο τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα πριν να είναι αργά. Οι δημότες μας αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από αυτό για το οποίο τους προορίζουν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι μέσα από τα κομματικά χρίσματα, που λειτουργούν πάντα σαν τα μακριά χέρια της κεντρικής εξουσίας.
Ως υποψήφιος δήμαρχος του Κιλκίς,  μαζί με τους συνεργάτες μου, τους φορείς του Δήμου και μετά από διάλογο με τους πολίτες, κατέθεσα με σαφήνεια το πρόγραμμα και τις θέσεις μας,  χωρίς αοριστίες  και  ασάφειες, ξεκομμένο από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Χωρίς ταμπέλες, χωρίς κομματικές ταυτότητες, χωρίς χτυπήματα στην πλάτη, χωρίς να μου κλείσει το μάτι η εξουσία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι αν σου κλείσει το μάτι η εξουσία πρέπει να της το ανταποδώσεις και το ανταποδοτικό όφελος, συνήθως το πληρώνουν οι δημότες. Κατέβηκα ανεξάρτητος, άφθαρτος και νέος στην αυτοδιοίκηση, αλλά παλιός και έμπειρος στη διοίκηση, έχοντας αποδεδειγμένα πετύχει πολλά από τη θητεία μου ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Το σημαντικότερο είναι ότι τον αγώνα μου πλαισιώνουν άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δείγμα ότι δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνει μόνο το Κιλκίς.  θα παλέψω  και θα παλέψουμε  όλοι μαζί, για τα ιδανικά  και τις αξίες του τόπου μας, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, στρογγυλέματα και εκπτώσεις.
Φίλες και φίλοι,
Μπροστά σε αυτή την ύψιστη εκδήλωση της δημοκρατικής πολιτείας μας, κάθε πολίτης οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδηση του και μόνο. Οι σειρήνες για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν, με υποσχέσεις και πληθώρα μηνυμάτων. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Ποια θα είναι η επιλογή σου, υποψήφιοι προστατευμένοι από  κομματική ομπρέλα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο  ως πολιτικοί  επαγγελματίες, ή υποψήφιοι με πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου μας, απαγκιστρωμένοι από την κομματική προπαγάνδα, με αντίληψη και όραμα για το Κιλκίς.
 Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνουμε τους υποψηφίους με βάση τις γνωριμίες ή τις εντολές. Ο λαός ψηφίζει και οι δήμαρχοι δεν διορίζονται, ούτε οι Δήμοι παραχωρούνται με ανάθεση. Όλοι κρίνονται με  την παρουσία και το έργο τους. Η απουσία έργου, η ατολμία πρωτοβουλιών, η απραξία και η απώλεια ευκαιριών ούτε κρύβονται ούτε αντιστρέφονται. Η οικονομική δυσπραγία δεν είναι δικαιολογία για κανέναν.
 Αγαπητέ δημότη, σε καλώ να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στην πόλη σου και απέναντι στον εαυτό σου. Άφθαρτοι αυτοδιοικητικοί  άνθρωποι, με όρεξη, όραμα και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο είναι απαραίτητοι για την αναγέννηση του παρωχημένου πολιτικού μοντέλου. Η ανανέωση των προσώπων θα σηματοδοτήσει την άνθιση του Δήμου μας.
Σε αυτές τις εκλογές σε καλώ να είσαι ένας σκεπτόμενος πολίτης. Ένας πολίτης που θα κρίνει, ένας πολίτης που θα αξιολογήσει, ένας πολίτης που θα αναρωτηθεί. Μαζί θέλω να ξεδιπλώσουμε όλες τις πτυχές αυτής της αναμέτρησης. Μαζί θέλω να πορευτούμε στην αναζήτηση των λύσεων, των προτάσεων, των απαντήσεων στα ερωτήματα που μας απασχολούν καθημερινά.
Για το Κιλκίς που αγαπάμε και θέλουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου