Κυριακή 11 Μαΐου 2014

OI ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

«Κάνουμε έκκληση προς όλους τους Ουκρανούς πολίτες να σταματήσουν τη βία και τις επιθέσεις και να δώσουν το παρόν τους στο δημοψήφισμα που θα γίνει, στις11 Μαΐου με σκοπό να καταγραφεί η θέληση  των κατοίκων νοτιοανατολικών περιοχών της Ουκρανίας και να επικρατήσει η ειρήνη στην ιδιαίτερα  πατρίδα μας», λέει η Ναταλία Κοσκισίδου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια
Ρωσο-Ουκρανή ,που μένει στην Ελλάδα,περίπου 20 χρόνια και ανάλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Περίπου 50 μετανάστες, πρώην  κάτοικοι της Ουκρανίας  και οι ρωσόφωνοι φίλοι τους, διαδήλωσαν κατά της νέας κυβέρνησης της Ουκρανίας που στηρίζει τη δράση των ναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το απόγευμα δίπλα στο Ουκρανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κουντουριώτη.

Η Πολίνα Φιόντοροβα με δάκρυα στα μάτια της μας λέει ότι εργάζεται στην Ελλάδα 13 χρόνια και έχει τα παιδιά της στην Ουκρανία: «Τον γιο μου θα τον επιστρατεύσουν, τον κάλεσαν ήδη, και φοβάμαι πολύ!». Μια Ελληνίδα, από την Μαριούπολη, που μένει στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει την έντονη ανησυχία της: «Έχουμε εκεί τις οικογένειές μας, φοβόμαστε για τη ζωή τους. Προσπάθησα να φέρω τη μάνα μου στην Θεσσαλονίκη, της έβγαλα βίζα, αλλά σταμάτησαν τα δρομολόγια με λεωφορεία προς την Ελλάδα».

«Στην Ουκρανία επικρατεί τρομοκρατία, και όλοι φοβούνται. Ο πατέρας μου και τα αδέλφια μου φοβούνται ακόμα και να μιλάνε για το.. φόβο τους. Κανείς δεν ξέρει τι θα μας επιφυλάσσει το αύριο», δηλώνει με μεγάλη συγκίνηση, η Ιουλία Πολιτσουκ - πρώην κάτοικος Οδησσού.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου