Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μήνυμα αυτοσυγκράτησης από τον Βενιζέλο

Αυτοσυγκράτηση ζήτησε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση -και όχι μόνο- ο πρόεδρος του κινήματος, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στον απόηχο κάποιων διαφοροποιήσεων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται πως υπογράμμισε ότι δεν
πρέπει να υπάρξει χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση αλλά ταυτόχρονα να θέλει να δώσει το στίγμα του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα θέματα που ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και τα οποία αφορούν ειδικότερα φορολογικά θέματα, ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης. Υπογράμμισε επίσης ότι προτεραιότητες συνεχίζουν να είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, οι νέες θέσεις εργασίας, το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, η κοινωνική συνοχή, η αποκατάσταση των αδικιών και τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προανήγγειλε συζήτηση στο κίνημα για όλα τα ανοιχτά θέματα, όπως η «μικρή ΔΕΗ» και τόνισε ότι βασικός στόχος είναι πώς θα αναδιοργανωθεί το κόμμα σε όλα τα επίπεδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες, προγραμματίζει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου γύρω στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης καθώς και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Τέλος ανακοίνωσε ότι νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο Δημήτρης Καρύδης στη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που συμμετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίσης και ότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουτσούκος (μετά τη συμμετοχή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα). Δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημήτρης Καρύδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κώστας Σκανδαλίδης απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Η πρώτη διαφοροποίηση ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος διαφώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για το θέμα της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ ενώ θέμα επανδιαπραγμάτευσης έθεσε προχθές και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι «δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια».
Όπως υποστήριξε η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης. «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM»

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου