Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ: Μάχη σε όλα τα επίπεδα

Στην αποτίμηση των ποσοστών που κατέκτησε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές αλλά και της συνολικής παρουσίας του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τα συμπεράσματα καταγράφονται αναλυτικά σε σχετική απόφαση που εξέδωσε και στην οποία, μεταξύ άλλων, γίνεται και αυτοκριτική κυρίως ως προς το αν
επιτεύχθηκε πλήρως ο στόχος για «ενιαία μάχη» σε όλα τα επίπεδα.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται πως «οι ευρωεκλογές αποτύπωσαν ουσιαστικά στασιμότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μείωση για τη ΝΔ, αναχαίτιση της προηγούμενης τάσης συρρίκνωσης σε επίπεδα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, μια σχετική δυναμική για το Ποτάμι και καταποντισμό της ΔΗΜΑΡ» και σημειώνει πως «Τα ποσοστά  του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές – δημοτικές εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους».
Ωστόσο επισημαίνεται πως «χρειάζεται  να κατανοηθεί επαρκώς ότι το ενιαίο της μάχης έχει να κάνει κυρίως με το περιεχόμενο, που συμπυκνώνεται στο στόχο για ισχυρό ΚΚΕ παντού, για ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος παντού, προώθηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας παντού, για τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, με την προβολή της αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής γραμμής, η οποία αφορά και τους δήμους, και τις περιφέρειες, και την ΕΕ, με εξειδίκευση κατά τομέα και κλάδο, με συνεκτικό και ενιαίο μέτωπο διεκδικήσεων και στόχων πάλης. Το ενιαίο της μάχης δεν αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο, αφορά κυρίως την καθημερινή δράση μας στο άμεσο και απώτερο μέλλον».
Το ΚΚΕ ασκεί αιχμηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας του «αναδίπλωση» και τονίζει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Δίνει εξετάσεις στους καπιταλιστές εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να πείσει ότι είναι κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, εκτονώνοντας την εργατική και λαϊκή δυσαρέσκεια. Στην ουσία προσπαθεί να διαχειριστεί μια αντιφατικότητα που έχουν όλα τα σχετικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Ωστόσο, η διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φέρνει σε πραγματική αντίθεση με την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση, κάτι που φάνηκε ακόμα πιο καθαρά αμέσως μετά τις εκλογές».
Η ΚΕ επίσης έθεσε πρόγραμμα και σχεδιασμό δράσης για το επόμενο διάστημα, το οποίο θα συγκεκριμενοποιήσουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  τις επόμενες μέρες όλες οι Κομματικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Αφορά πρωτοβουλίες και δραστηριότητες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, στις μαζικές λαϊκές οργανώσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, των νέων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου