Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Με συνταγή ...Ρέντσι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Τη συνταγή του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι επιδιώκει να εισάγει το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική πολιτική διαβλέποντας μία...χαλαρότητα στα μέτρα λιτότητας από την Ε.Ε.
Στα βήματα του Ρέντσι το ΠΑΣΟΚ και ενόψει συνεδρίου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τα στελέχη προσήλωση στις δεσμεύσεις στης χώρας. Εχει τονίσει όμως και την ανάγκη για
επαναδιαπραγμάτευση
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς έχει προχωρήσει σε μέτρα μείωσης της φορολογίας και οικονομικής ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων τμημάτων προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση και να αυξηθεί η απασχόληση στην χώρα. Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων από την κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος στην κυβέρνηση την προσήλωση στις δεσμεύσεις της χώρας, παράλληλα όμως έχει επισημάνει την ανάγκη να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σε μέτρα που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ο κ. Βενιζέλος θα πολλαπλασιάσει τις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη που ανήκουν ή συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες για αλλαγή σε βασικές πολιτικές του κυβερνητικού συνασπισμού δίνοντας το πολιτικό στίγμα του κόμματος για προοδευτική στροφή. Παράλληλα αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να συντονίσουν τον βηματισμό τους ενόψει του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα τις επόμενες ημέρες.

Ο στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Ο στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι διπλός αφού η διεκδίκηση φιλολαϊκών μέτρων στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής απευθύνεται:

  • στην κοινωνία καθώς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΣΟΚ στο 8% η ηγεσία του κόμματος επισήμανε πως το μήνυμα των εκλογών και η θετική πορεία του προγράμματος προσαρμογής επιβάλλουν την λήψη μέτρων προστασίας απέναντι στις μειονεκτούσες ομάδες του πληθυσμού. Με την νέα στρατηγική το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει την ...ψυχή του λόγω Μνημονίου και ότι θα αποτελέσει τον εγγυητή των μεταρρυθμίσεων που θα διορθώσουν τις αδικίες
  • στο εσωκομματικό πεδίο όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται έντονη κριτική για τηνν πολιτική του κόμματος και την συνεργασία με τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Ενόψει συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα θα τονίσουν τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ όπως έγινε πρόσφατα με την τοποθέτηση του γραμματέα του κόμματος Αν Παπαμιμίκου και την σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ για το αντιμνημονιακό παρελθόν των Ζαππείων της ΝΔ.
Η συνταγή Ρέντζι που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα όπως:

  • την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, η οποία δίνει τη δυνατότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων ανασφάλιστων, από τον ΕΟΠΥΥ, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την βουλή. Με τον τρόπο αυτό προβλέπεται η φαρμακευτική περίθαλψη σε ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δε δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης
  • η απόδοση του πλήρους ποσού του «κοινωνικού μερίσματος» στην ελληνική κοινωνία με τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργείου Οικονομικών σε πρόσφατη σύσκεψη:

  1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ώς τώρα.
  2. Ολες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
  3. Απόδοση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στον πρωτογενή τομέα όπου σε συνδυασμό με τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
  4. Προγραμματισμός προσλήψεων ατόμων με ειδικές ανάγκες σε μόνιμες και εποχικές θέσεις στο Δημόσιο διευρυμένα οικονομικά κριτήρια για τις μετεγγραφές των φοιτητών και των σπουδαστών.
  5. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 Ευρώ / 1000 λίτρα δηλαδή στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, κάτι που προβλέπεται στο κοινοτικό δίκαιο. Η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι για διάστημα εύλογο που θα επιτρέψει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.
  6. Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για όσους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και είναι πάνω από 50 ετών.
  7. Αυξήσεις στις δόσεις καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
  8.  
  9. THETOC
  10.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου