Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για αξιολόγηση και απολύσεις

Η καθυστέρηση στην διαμόρφωση διατάξεων οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν τις αλλαγές στην αξιολόγηση οφείλεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ αφού στην Χαριλάου Τρικούπη – σύμφωνα με πληροφορίες- σκοπεύουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τόσο την ποσόστωση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων όσο και το θέμα
των 6. 500 απολύσεων που υπολείπονται μέχρι τα τέλη του έτους.
Στο ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται προτάσεις οι οποίες αφορούν μέχρι και την κατάργηση ή την δραστική μείωση του 15%
Στο ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται προτάσεις οι οποίες αφορούν μέχρι και την κατάργηση ή την δραστική μείωση του 15% που θα λαμβάνει κάτω από την βάση γεγονός που αποτελεί αιτία …πολέμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατες κομματικές συσκέψεις με συνδικαλιστές δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την αλλαγή στο καθεστώς αξιολόγησης καθώς και την ανακατατεύθυνση των απολύσεων.
Κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με την επιβολή απολύσεων σε χώρους όπου έχουν ανάγκη από προσωπικό (π.χ. συγκοινωνίες) και για τον λόγο αυτό ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει «πάγωμα» των απολύσεων και απομακρύνσεις μέσω των πειθαρχικών και των ελέγχων των μονιμοποιήσεων.

Επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων με την τρόικα αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα μετά και το μήνυμα της Ε.Ε. που συνιστά στη χώρα την εφαρμογή των συμφωνηθέντων για την εκταμίευση της δόσης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκοπεύει να παρουσίαση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το δημόσιο τις επόμενες ημέρες
Όμως εκτιμούν ότι η καλή πορεία της οικονομίας σε σχέση και με το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών που ισχυροποίησαν τους ευρωσκεπτικιστές σε όλη την Ευρώπη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πολιτική διαπραγμάτευση επώδυνων μέτρων, την οποία για το δημόσιο θα επωμιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκη.
Για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί casus belli η ανατροπή των ποσοστών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτόκη θα μεταφερθεί και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκοπεύει να παρουσίασει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το δημόσιο τις επόμενες ημέρες στον Αντώνη Σαμαρά παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου