Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συμπόσιο της Σύμης: Και επιμορφωτικά εργαστήρια νέων για τη δημοκρατία

Με καινοτομίες εμπλουτίζει φέτος τη διοργάνωση του Συμποσίου της Σύμης που θα γίνει στις 14 ως 18 Ιουλίου στις Σπέτσες ο «οικοδεσπότης» Γιώργος Παπανδρέου.Παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης που θα γίνει φέτος στις Σπέτσες απο τις 14 ως τις 18 Ιουλίου θα λειτουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα
 επιμορφωτικών εργαστηρίων για νέους, ενεργούς πολίτες, το «Symi Symposium Young Leaders Project», με θέμα : «Δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο Δημοκρατίας». 

Πρόκειται για μία σειρά διαδραστικών επιμορφωτικών σεμιναρίων, ειδικά σχεδιασμένων για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και καλών πρακτικών μέσα από την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία πολιτών και την αξιοποίηση της εμπειρίας επιτυχημένων μοντέλων δράσης στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
Η λειτουργία των επιμορφωτικών εργαστηρίων καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και τον κύκλο των συμμετεχόντων στο φετινό Συμπόσιο της Σύμης, οι περισσότεροι των οποίων είναι ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι, ακτιβιστές και ηγετικά στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο και τα εργαστήρια καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής και διαμονής τους.
Στο φετινό 15ο Συμπόσιο της Σύμης θα συζητηθούν μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία σήμερα, υπό το πρίσμα του προβληματισμού που οδήγησε και τους αρχαίους Έλληνες να διαβουλευτούν και να «ανακαλύψουν» τους δημοκρατικούς θεσμούς ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της συγκέντρωσης δύναμης και εξουσίας.
Παράλληλα, θα διερευνηθούν τρόποι, διαδικασίες και θεσμοί ενδυνάμωσης και συμμετοχής των πολιτών, ώστε να καταστούν οι ίδιοι ένα αποτελεσματικό μέσο «μετασχηματισμού» της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου