Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΟΚ για Σαββαΐδου: «Μαζέψτε την»

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ για να «μαζευτεί» η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Με χτεσινή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ έκανε σαφές ότι κρατά αποστάσεις από την γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει τον έλεγχο των εφοριακών ακόμα και στις
οικίες όπου θα μπορούν να αναζητούν πολύτιμα αντικείμενα ακόμα και να τα κατάσχουν σε περίπτωση που ο φορολογούμενος οφείλει στο δημόσιο. Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την γνωμοδότηση του ΝΣΚ επισημαίνει πως «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας» και υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι  «η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου». Kύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασαν την δυσφορία τους για την στάση της γενικής γραμματέως Εσόδων κ. Σαββαΐδου που φέρεται ότι είναι θετική στην απόφαση του ΝΣΚ και υπογραμμίζουν ότι θα ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για να διευθετηθεί το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σαββαΐδου ήταν από τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που όχι στάθηκαν με θετικό τρόπο απέναντι στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αποδώσει στην αύξηση των εσόδων. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενημερώθηκαν για την στάση της κ. Σαββαΐδου, εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους και την δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη για την στάση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων.
«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση να δίνουν μάχη προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή του μέσου πολίτη σε αυτήν την φάση που η χώρα εξέρχεται του Μνημονίου και ένα στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, τεχνοκράτης, να βάζει «μπουρλότο» υποστηρίζοντας αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες με μοναδικό στόχο την αύξηση των εσόδων», αναφέρουν στελέχη το ΠΑΣΟΚ στο The TOC.gr.

Να παρέμβει ο Χαρδούβελης

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, θα παρέμβει στον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και θα ζητήσει την παρέμβασή του προκειμένου να μην υλοποιηθεί η γνωμοδότηση του ΝΣΚ καθώς παραβιάζονται βασικές συνταγματικές αρχές που αφορούν την προστασία του οικογενειακού ασύλου. Παράλληλα, το συγκυβερνών κόμμα αναμένεται να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να «βάλει πάγο» στην κ. Σαββαΐδου όσον αφορά την υποστήριξή της σε αντιδημοκρατικές μεθόδους για την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου