Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές κόντρες για Λαπαβίτσα και Λούλη

Παράλληλα με τον εσωκομματικό εμφύλιο για τους τρόπους μείωσης του χρέους, στο παρασκήνιο της Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει και ένα άτυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε ήπιους μέχρι στιγμής πάντως τόνους.
Επειδή συχνά πυκνά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έρχονταν αντιμέτωπα με τις «αιρετικές» απόψεις Λαπαβίτσα -ενόψει προφανώς και της
αυριανής παρουσίασης του βιβλίου του- ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάσθηκε να τραβήξει ...κόκκινη γραμμή.
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Πάνος Σκουρλέτης θύμισε ότι «ο κ. Λαπαβίτσας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στο πρόγραμμά μας και σε ό,τι έχουμε πει. Διαφωνεί με όλη την ανάλυση που κάνουμε στο ζήτημα της κρίσης. Γιατί τον επικαλείστε; Μα ο κ. Λαπαβίτσας είχε υποστηρίξει τον κ. Αλαβάνο, ήταν από εκείνες τις δυνάμεις της αριστεράς που έχουν μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη.. Έτσι δεν είναι;.. Τώρα πώς το επικαλείστε;».
Βέβαια αυτό που δεν είπε -αλλά υπαινίχθηκε- ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι ένα πρόσωπο που χρεώνεται η ομάδα των «Λαφαζανικών». Είναι γνωστές άλλωστε οι παρασκηνιακές πιέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας να χρισθεί ο εν λόγω οικονομολόγος υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Ιούνιο.
Πάντως, την ίδια στιγμή, ορισμένα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν χάρηκαν ιδιαίτερα βλέποντας τη φωτογραφία, στην «Αίγλη», του Γιάννη Δραγασάκη και του Γιάννη Λούλη. Όταν υφέρπει η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, μια συνάντηση με τον αρχιτέκτονα του μεσαίου χώρου (επί Κώστα Καραμανλή) εκλήφθηκε ως «λάδι στη φωτιά».
Ωστόσο, όπως απαντούσαν πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της Βουλής, αφενός η συνάντηση ήταν σε δημόσιο χώρο, αφετέρου ο Γ. Δραγασάκης θα είναι ένας από τους πολιτικούς εκείνους που θα συμπαρουσιάσουν τον επόμενο Δεκέμβριο το βιβλίο Λούλη για τον Μπάρακ Ομπάμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου