Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βουλευτές ΔΗΜΑΡ: «Φώτη φύγε» - Κουβέλης: «Δεν πάω πουθενά»

Δραματικές εξελίξεις στην ΔΗΜΑΡ αφού τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής σύσσωμοι οι βουλευτές του κόμματος σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου απουσίαζε μόνο η Νίκη Φούντα η οποία όμως είχε δώσει την συγκατάθεσή της, συμφώνησαν να αποδεχτούν την παραίτηση Κουβέλη από την
Προεδρία του κόμματος και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μην είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία. 
Η υποψηφιότητα Νίκου Τσούκαλη
Οι βουλευτές ανακοίνωσαν την απόφασή τους και πρότειναν μία ομαλή μετάβαση στην νέα ηγεσία για την οποία πρότειναν τον Νίκο Τσούκαλη

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του «Σίνε Κεραμεικός» όπου πραγματοποιείται το 3 Συνέδριο, κλήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης στον οποίο οι βουλευτές ανακοίνωσαν την απόφασή τους και πρότειναν μία ομαλή μετάβαση στην νέα ηγεσία για την οποία πρότειναν τον Νίκο Τσούκαλη. Πρότειναν μάλιστα στον Φ. Κουβέλη να παραμείνει επίτιμος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της ΚΟ ενώ ο Νίκος Τσούκαλης δήλωσε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα σε αντιπαράθεση μαζί του και τον παρακάλεσε να συμβάλλει στην ανανέωση του κόμματος με την αποχώρηση του από την ηγεσία.
«Θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φ. Κουβέλης άκουσε έκπληκτος την ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και ρώτησε κάποιους από τους παρευρισκόμενους βουλευτές εάν συμφωνούν με την πρόταση να αποχωρήσει από την ηγεσία. Οι βουλευτές απάντησαν θετικά και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του κόμματος μετά και την απογοητευτική εκλογική καταγραφή στις κάλπες των ευρωεκλογών.
Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε προθεσμία μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί για να ανακοινώσει την απόφασή του σε νεότερη συνεδρίαση της ΚΟ.
Συνεργάτες του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ έστελναν το μήνυμα στους βουλευτές ότι ο Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος
Ομως το Σάββατο το πρωί δεν συγκαλέστηκε συνεδρίαση της ΚΟ και συνεργάτες του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ έστελναν το μήνυμα στους βουλευτές ότι ο Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φ. Κουβέλης θα απαντήσει από το βήμα του Συνεδρίου, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν προτίθενται να αντιδράσουν υποστηρίζοντας μία άλλη υποψηφιότητα μετά την άρνηση του Νίκου Τσούκαλη να κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος κόντρα στον Φ. Κουβέλη.
Συζητείται όμως το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν την επιλογή του λευκού στην κάλπη του Προέδρου. Μόνο το Αριστερό Δίκτυο είχε αποφασίσει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα ενός κομματικού στελέχους επικρατέστερο το όνομα του Δ. Λουκά, για την Προεδρία του κόμματος με σκοπό να πλήξει την εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας του Φ. Κουβέλη στην ΔΗΜΑΡ.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του Αριστερού Δικτύου η ΔΗΜΑΡ πρέπει να πάψει να είναι το κόμμα του Φ. Κουβέλη. 
thetoc

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου