Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Βομβαρδισμένο τοπίο η Εγνατία από τρελή πορεία νταλίκας

Tραγωδία στην Εγνατία Οδό. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τεράστιας καραμπόλας  30 -35 περίπου αυτοκινήτων που σημειώθηκε το πρωί όταν νταλίκα έπεσε σε ΙΧ που έπιασε φωτιά.
Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια
γυναίκα και ένα 4χρονο παιδί 
Πάνω από 30 είναι οι τραυματίες μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δυο σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του verianet.gr, μεταξύ των τραυματιών είναι μια γυναίκα και ένα 4χρονο παιδί το οποίο τραυματίστηκε στο κρανίο και φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα.
Ολοι οι τραυματίες διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.  
Η πορεία θανάτου της νταλίκας
Το ΙΧ -πάνω στο οποίο έπεσε η νταλίκα- μαζί με δεκάδες άλλα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα εξαιτίας έργων στην Εγνατία οδό στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα. 
Η νταλίκα αρχικά καβάλησε το ΙΧ που πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός και παρέσυρε και τρεις επιβάτες άλλων οχημάτων που είχαν κατέβει από τα οχήματά τους, Η νταλίκα «καβάλησε» δεκάδες αυτοκίνητα. Ακολούθησε χάος καθώς πολλά αυτοκίνητα μεταμορφώθηκαν σε άμορφες μάζες. 

Ο αλλοδαπός οδηγός της νταλίκας που είχε πινακίδες Βουλγαρίας, προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη και κρατείται στη Βέροια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έπιασαν τα φρένα της νταλίκας τα οποία είχαν «ζεσταθεί» από τις στροφές.  
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.
Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της δυστυχήματος, δήλωσε πως πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων». 
Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω Π.Ε.Ο Κοζάνης & Θεσσαλονίκης με εκτροπές από κόμβο Πολυμήλου και Κόμβο Μησελίου αντίστοιχα. 
Από τις αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ στην περιοχή,  είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου