Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πιάνουν δουλειά οι επιτροπές της Δημοκρατικής Παράταξης

Δουλειά αναλαμβάνουν από σήμερα οι επιτροπές που ορίστηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης. Όπως είχαμε αναφέρει, συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές, η μια για το προγραμματικό σχέδιο, η δεύτερη για τα κοινωνικά κινήματα και η τρίτη για την αυτοοργάνωση. Όσο
αφορά το προγραμματικό σχέδιο, επικεφαλής της επιτροπής ορίστηκε ο βουλετυής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσουν τα μέλη των επιτροπών της αυτοοργάνωσης και των κοινωνικών κινημάτων με πρώτο στόχο την συγκρότηση του πολιτικού και οργανωτικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα ξεκινήσουν να δουλεύουν.
Τα περισσότερα από τα 32 μέλη της Γραμματείας έχουν δηλώσει ήδη την προτίμηση τους σε κάποια επιτροπή, ενώ όσα δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια εκ των τριών επιτροπών, αναμένεται να το κάνουν μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή κοινωνικών κινημάτων θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, ο πρώην Βουλευτής, Δημήτρης Λιντζέρης, Κατερίνα Μπατζελή κ.α. Στην επιτροπή αυτοοργάνωσης θα συμμετέχουν οι Νίκος Μπίστης, Στέλιος Αγγελούδης, Λευτέρης Κατσικαρέλης και Νίκος Ανδρουλάκης.
Μεγάλη σημασία θα δοθεί και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για την επιλογή των προσώπων και υποψήφιων βουλευτών αλλά θα επιλεγεί μια ομοσπονδιακή και ανοιχτή λύση, έτσι ώστε να μην κινητοποιηθούν μηχανισμοί και αλλοιωθεί η πολιτική ουσία της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου