Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣτΕ: Ακυρη η απόφαση έκπτωσης της Χρ.Καλογήρου απο περιφερειάρχη

Η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία είχε γίνει δεκτή ένσταση κατοίκων της Μυτιλήνης για ακύρωση της ανακήρυξής της ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Χριστιάνα Καλογήρου είχε εκλεγεί με τον
συνδυασμό «εμείς για το Αιγαίο» αλλά με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είχε κριθεί ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπό της γιατί είχε ασκήσει καθήκοντα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου μέσα σε διάστημα 18 μηνών πριν από τη διενέργεια των εκλογών. 
Το ΣτΕ όμως έκρινε εσφαλμένη την απόφαση του Διοικητικού  Εφετείου κρίνοντας ότι στα κωλύματα εκλογιμότητας του νόμου 3852/2010 δεν περιλαμβάνεται κώλυμα λόγω κατοχής θέσης Γ,Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης χωρίς η παράλειψη αυτή να αντιβαίνει στο Σύνταγμα λόγω της στενής ερμηνείας των διατάξεων για τα κωλύματα εκλογιμότητας. 
Το ΣτΕ απέρριψε επίσης και την ένσταση των κατοίκων κατά της ανακήρυξης του Ευστράτιου Κύτελη ως αντιπεριφερειάρχη της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου με τον ίδιο συνδυασμό. Εκρινε ότι δεν συνέτρεχε στο πρόσωπό του κώλυμα εκλογιμότητας επειδή είχε ασκήσει καθήκοντα διευθυντή νομαρχιακής μονάδας υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου