Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Αρραβώνας» Διαμαντοπούλου – Λυκούδη

Συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα και σήμερα- ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες συστράτευσης της πρώην υπουργού με την κίνηση των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη.  Η κ. Διαμαντοπούλου έχει διαμηνύσει στον Σπύρο Λυκούδη μέσω συνεργατών του ότι βλέπει θετικά την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει παρά το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε η ίδρυση των Μεταρρυθμιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με τον Βασίλη Οικονόμου θα πραγματοποιηθεί σε φιλικό κλίμα και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η πρώην υπουργός έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με τον βουλευτή της περιφέρειας Αττικής, αφού έχει βαφτίσει τον γιo του. Παράλληλα ο πρώην διευθυντής του υπουργικού της γραφείου, ο Κ. Μπάστας, είναι ιδρυτικό στέλεχος της κίνησης που δημιούργησε ο Βασίλης Οικονόμου με την επωνυμία «Δημοκρατικός Σύνδεσμος».
Η κ. Διαμαντοπούλου εκτιμάται ότι αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του διαλόγου για την δραστηριοποίηση προσωπικοτήτων όπως του Γ. Φλωρίδη ή του Τάσου Γιαννίτση στο πλευρό των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει προσέγγιση της κίνησης με τον Γιάννη Ραγκούση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Λυκούδης μιλά με πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας κίνησης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην ευρωβουλευτής  κ. Άννυ Ποδηματά συζητείται να αναλάβει επικεφαλής του τομέα εξωτερικών θεμάτων της κίνησης των Μεταρρυθμιστών.
Κύκλοι της κίνησης των Μεταρρυθμιστών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασης του Σπύρου Λυκούδη που κατατέθηκε στην βουλή πριν από ένα μήνα που αφορούσε την σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε τέσσερα βασικά σημεία: στην διαχείριση του χρέους, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την αλλαγή του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Τα στελέχη της Κίνησης του Σπύρου Λυκούδη σημειώνουν με έμφαση ότι «πατέρας» των προτάσεων ήταν ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών και εκφράζουν την ικανοποίηση τους ότι το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλοι πολιτικοί χώροι συμφώνησαν με τα βασικά σημεία της πρότασης που είχε καταθέσει ο Σπύρος Λυκούδης, πριν από ένα μήνα περίπου στην βουλή.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου