Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Με τακτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, χωρίς τρόικα το νέο καθεστώς

Για στόχο εξόδου «από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας» και επανόδου «σε καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά με την υποστήριξη τωνυφιστάμενων τακτικών μηχανισμών της ΕΈ, και χωρίς προσφυγή σε
έκτακτους μηχανισμούς, όπως ήταν η τρόικα», έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος από την Κύπρο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogoproup ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει όλα τα βήματα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος του χρόνου και να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Σαφείς αιχμές άφησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αναφερόμενος σε κάποιους που για μικροπολιτικούς λόγους «υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας».
«Εκτός και αν θέλουν να πουν», συμπλήρωσε, «ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Α. Βικέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου