Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα 4,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της
Δημοκρατίας και ενώ είχε ανοίξει ο δρόμος για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και οι ΑΝΕΛ 2% ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνει το 1%, η ΔΗΜΑΡ μόλις 0,5%  ενώ ένα 7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα, ένα 12% επιλέγει το Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ.
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα απόσχει από την εκλογική διαδικασία κυμαίνεται στο 7% ενώ περίπου το 2,5% λέει ότι θα ρίξει άκυρο ή λευκό. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη (ποσοστό 52,5%), ενώ ένα 15,5% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα 19% επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις. 
Όσον αφορά στα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ποσοστό συσπείρωσης 82%, η ΝΔ 75%, η Χρυσή Αυγή 82%, το ΠΑΣΟΚ μόλις 28%, η ΔΗΜΑΡ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 41% και το ΚΚΕ 55%.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου