Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σπύρος Λυκούδης οδεύει προς στο Ποτάμι

Ο Σπύρος Λυκούδης μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ αποτέλεσε το… μήλον της έριδος για τα κόμματα που ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με το έμπειρο στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς προκειμένου να συνεργαστούν ενόψει βουλευτικών
εκλογών.
Η δημιουργία της πολιτικής Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, δημιούργησε την προσδοκία στα στελέχη της κίνησης αλλά και στους βουλευτές με τους οποίους είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ο Σπ. Λυκούδης (Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός, Νίκη Φούντα), ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών εάν οι εκλογές πραγματοποιούνταν στα τέλη του 2015 ή το 2016. Η επίσπευση όμως των πολιτικών εξελίξεων με την πιθανότητα να γίνουν εκλογές εντός του Ιανουαρίου, έθεσαν το δίλημμα στον Σπ. Λυκούδη για τις συνεργασίες ενόψει εκλογών.
Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες είχε συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον περασμένο Ιούλιο, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την κεντροαριστερά και μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία.
Η Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσφέρει και τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στον Σπύρο Λυκούδη
Η Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσφέρει και τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στον Σπύρο Λυκούδη. Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής των μεταρρυθμιστών είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Αρκετές συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο αντρών με τον Σταύρο Θεοδωράκη να πιέζει τον Σπ. Λυκούδη να λάβει αποφάσεις και να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Εξάλλου, ο φίλος και γνώριμος από τα παλιά με τον Σπύρο Λυκούδη, Γρ. Ψαριανός είναι ένα βήμα πριν να επισημοποιήσει την κάθοδό του με το Ποτάμι, ενώ ένας σημαντικός αριθμός πρώην στελεχών της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί υπέρ του Ποταμιού και στελεχώνουν τις επιτροπές του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Λυκούδης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συμφωνία με τον Στ. Θεοδωράκη προκειμένου να συνεργαστούν ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Λυκούδης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συμφωνία με τον Στ. Θεοδωράκη προκειμένου να συνεργαστούν ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Στελέχη των Μεταρρυθμιστών του Σπ. Λυκούδη σημειώνουν ότι ο επικεφαλής της Κίνησης είδε θετικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί εκλογικά με το Κίνημα και ουσιαστικά να λάβει θέση στην σύγκρουση που αναπτύσσεται με τον Γ. Παπανδρέου.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι οι συζητήσεις με τον Στ. Θεοδωράκη έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό καθώς συζητούν την πρόταση του Σπ. Λυκούδη να καταγραφεί η συνεργασία Ποταμιού- Μεταρρυθμιστών στο όνομα του κόμματος ως Ποτάμι και συνεργαζόμενοι. Στην πρόταση αυτή φέρεται να διαφωνεί ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο αντρών. Ο ίδιος, πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει προτείνει στον Σπύρο Λυκούδη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελικές ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν πολύ σύντομα σε κοινή συνέντευξη Τύπου Θεοδωράκη - Λυκούδη.
Συζητείται επίσης και η συμμετοχή του Β. Οικονόμου, ο οποίος συνεργάζεται με τον Σπ. Λυκούδη, στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στην περιφέρεια Αττικής.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου