Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το σχέδιο Β΄ του ΠΑΣΟΚ για εκλογές

Σχέδιο Β' από το ΠΑΣΟΚ για ρήξη με την τρόικα και εκλογές εάν οι δανειστές ζητήσουν και άλλα μέτρα. Προάγγελος η πρόταση Σκανδαλίδη την περασμένη Κυριακή.Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μετά και τις πρώτες ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έλθουν στην
χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Χαριλάου Τρικούπη τόσο για την άτεγκτη στάση των δανειστών όσο και για την επιμονή τους για την λήψη νέων μέτρων κυρίως στο ασφαλιστικό. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τα μέλη της είναι προβληματισμένα για τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες εάν τελικά ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Το συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση θα συνεδριάσει σήμερα στις 12.00 μ.μ. προκειμένου να συζητήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του οργάνου τα μέρα που θα αναληφθούν από την κυβέρνηση και να αμβλυνθούν τυχόν αντιθέσεις.
Προάγγελος της σκληρής στάσης που ενδέχεται να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ εάν πιεστεί από τους δανειστές, ήταν η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη
Όμως στο ΠΑΣΟΚ - σύμφωνα με πληροφορίες - ετοιμάζουν και σχέδιο Β, όπου στην περίπτωση που η τρόικα είτε από το εξωτερικό είτε κατά την διάρκεια της παρουσίας της στη Αθήνα όποτε έρθει, θέσει και νέα μέτρα, τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αρνηθούν και να προκαλέσουν εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την συμφωνία. Κοινοβουλευτικές πηγές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι τα μέλη της ΚΟ του Κινήματος δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν νεότερα μέτρα, κυρίως παρεμβάσεις στις 100 δόσεις που έχει ζητήσει η τρόικα. Προάγγελος της σκληρής στάσης που ενδέχεται να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ εάν πιεστεί από τους δανειστές, ήταν η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη στην εφημερίδα Real την περασμένη Κυριακή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στηρίζει τις επιλογές του Ευ. Βενιζέλου, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία με την τρόικα. Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, από τη στιγμή κατά την οποία η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα θα δυσκολέψει περαιτέρω, ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία τα καινούρια δεδομένα, και να έχει ο λαός το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του, μέσω πρόωρων εκλογών.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να ζητήσει η τρόικα νέα μέτρα το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να ζητήσει εκλογές προκειμένου μεταξύ και άλλων θεμάτων να μειώσει τις πιθανότητες για περαιτέρω συρρίκνωσης των ποσοστών του κόμματος. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε ακόμα και να αναβληθεί το συνέδριο της ΔΗΠΑΡ για τεχνικούς λόγους, αφού δεν θα υπήρχε δυνατότητα να συγκληθεί καθώς οι πολιτικές εξελίξεις θα καθιστούσαν αδύνατη την διεξαγωγή του. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου