Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ευάγγελος Bενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ υπερήφανο, αξιοπρεπές. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, όλες και όλοι εσείς έχουμε συνείδηση της ιστορίας, της προσφοράς μας, των λαθών μας, αλλά και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός και ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως το θέλησε
εξ αρχής ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ που δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται, δεν ευτελίζεται, δεν υποκαθίσταται.» είπε εισαγωγικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σπόρτιγκ και απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ιστορικό έργο του ΠΑΣΟΚ και στα πρόσωπα που αποτελούν συνδετικό ιστό στη συνείδησης της παράταξης, αλλά και του ελληνικού λαού: «Το έργο αυτό υπάρχει όμως, είναι καταγεγραμμένο στην ιστορία και στη συλλογική συνείδηση του έθνους και όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το αμαυρώσουν, να το υποβαθμίσουν, κανείς δεν μπορεί να σβήσει τη φωτεινή μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μελίνας Μερκούρη, του Γιώργου Γεννηματά, του Αναστάση Πεπονή, του Γιάννη Αλευρά, του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.»
Για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, θα είμαστε πάντα στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, της κυβέρνησης που αναδεικνύει ο ελληνικός λαός. Άλλοι την αμφισβήτησαν, άλλοι αρνήθηκαν τη δύναμη της υπογραφής της. Και αυτό στρέφεται τελικά κατά της χώρας. Εμείς όχι.
Δεν θα κάνουμε αυτό το τεράστιο ιστορικό λάθος.»
«Μας λένε ορισμένοι από όλες τις πλευρές, δεξιοί αριστεροί και Βρούτοι «βιαστήκατε μήπως με την έξοδο από το Μνημόνιο; Μήπως ήταν υπερφιλόδοξο και τεχνητό για λόγους πολιτικούς; Και γιατί θέσατε και ζήτημα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;», μα έλεος φίλες και φίλοι. 31 Δεκεμβρίου του 2014 έληξε το ευρωπαϊκό δάνειο με το πολύ φτηνό επιτόκιο, απομένουν μόνο οι δόσεις της τελευταίας αξιολόγησης, άρα έληξε το Μνημόνιο.» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους επικριτές της πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.
Για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα: «Τώρα υπάρχει τεκμήριο γνώσης και γι' αυτό πρέπει όλοι να είναι καχύποπτοι και απαιτητικοί.
Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί όπως ξαναγνωριστήκαμε το 2010 και αυτό απέβη εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί αναγκαστήκαμε να αποχωριστούμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής μας βάσης, που εμείς το είχαμε διαπαιδαγωγήσει σε μια συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, έτσι και τώρα μετά τις εκλογές θα ξαναγνωριστούμε όλοι ξανά στον τόπο αυτό, γιατί τώρα ήρθε η ώρα να εξαργυρωθούν οι επιταγές χωρίς αντίκρισμα» και πρόσθεσε ότι τώρα πια «δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για κανέναν».
Στην καταληκτική ερώτηση του ψηφοφόρου «ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΟΚ;» ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Και γιατί το ΠΑΣΟΚ και όχι οι άλλοι; Πιο φρέσκοι; Πιο ωραίοι; Οι οποίοι είναι προϊόν είτε πραγματικής, είτε εικονικής παρθενογένεσης στην πολιτική; Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει τη γνώση, έχει την εμπειρία και έχει δοκιμαστεί. Έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά και έχει αντέξει.

Όπως και να το δει κανείς χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος για την πατρίδα, αλλά και την παράταξη, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» και προέτρεψε όλους όσοι ακολουθούν τυφλά τις δημοσκοπήσεις να διατηρούν επιφύλαξη καθώς πολλές φορές οι μετρήσεις της κοινής γνώμης έχουν διαψευσθεί στην κάλπη.
Ο κ Βενιζέλος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, προσθέτοντας ότι η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
«Οι εκλογές είναι κομβικές και στρατηγικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανεφέρε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθούν πολιτικά και επεσήμανε ότι θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.
«Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία η τρίτη εντολή, ο τρίτος πόλος», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πέντε σημεία τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την πορεία της χώρας:
- πολιτική σταθερότητα, η συναίνεση, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς
- οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
- εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2012
- θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλογικό σύστημα που καταργεί τον εκλογικό νόμο του μπόνους των πενήντα εδρών
- εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, πολιτική ασφάλειας και άμυνας
Αναφέρθηκε, επίσης, στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουν τα ματάκια μας».
O κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι από τη μια μεριά η ΝΔ εκφράζει τον άγαρμπο εκφοβισμό, ενώ από την άλλη η Κουμουνδούρου προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.
Στην πρώτη γραμμή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης έδωσαν μαχητικό «παρών» όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν με την παρουσία τους ότι την κρίσιμη αυτή ώρα για την Ελλάδα, η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων με βασικό πόλο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εθνική αναγκαιότητα. Ήταν εκεί: Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Καψής, Απόστολος Κακλαμάνης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαλαγιάννης, Χρίστος Βερελής, Γιώργος Ρωμαίος, Κώστας Γείτονας. Αλλά και οι: Συλβάνα Ράπτη, Παντελής Καψής, Δημήτρης Καρύδης, Νάσος Αλευράς, Ηλίας Μόσιαλος, Τώνια Αντωνίου, Άννα Καραμάνου, Νίκος Μπίστης, Βασίλης Έξαρχος, Δημήτρης Λιντζέρης όλοι τους βρέθηκαν στο Σπόρτινγκ για να δηλώσουν τη στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.
Ήταν εκεί και οι φερέλπιδες εκπρόσωποι της νέας γενιάς: ο Γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, η Γραμματέας Επικοινωνίας και υποψήφια στη Β' Αθηνών, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ο Γραμματέας της Νεολαίας, Παύλος Χρηστίδης, ο Πύρρος Δήμας, ο Θανάσης Χειμωνάς και όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου