Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΑΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Τα τελευταία χρόνια το καράβι της πατρίδας μας βρίσκεται σε τρικυμία ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα ήρεμο κι απάνεμο λιμάνι. Η παράταξη με την οποία κατεβαίνω ως υποψήφιος βρέθηκε στη δύσκολη θέση να πάρει αποφάσεις δυσάρεστες και αντίθετες με την ιδεολογία την οποία πρεσβεύει. Συμμετείχε σε όλα τα στάδια διαχείρισης τη
ς
κρίσης και πέρασε μέσα από τις κατακόμβες της εθνικής ευθύνης, με αποτέλεσμα ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης να μην αντέξει στις μυλόπετρες του μνημονίου.
Αποφύγαμε τον όλεθρο της ασύντακτης χρεωκοπίας και μπήκαμε σε πορεία σταθεροποίησης με κολοσσιαίο πολιτικό κόστος. 
Το κόστος αυτό όμως έχει ήσσονα σημασία μπροστά στο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.
Η περίοδος της μεταπολίτευσης έδωσε πολλά στον τόπο αναφορικά με τους θεσμούς, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και του κοινωνικού κράτους.
Κατά την περίοδο αυτή υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά φαινόμενα που συνέβαλαν στην σημερινή κρίση με κυριότερο το πελατειακό σύστημα. 
Σήμερα είναι η ώρα να χτίσουμε μία νέα πατρίδα είναι ώρα «…για μια καινούρια γέννα» όπως λέει και ο ποιητής.
Ποιο μπορεί να είναι όμως το μοντέλο μιας νέας Ελλάδας;
1. Νέο παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης της χώρας 
2. Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων 
3. Ολοκλήρωση του σχεδίου ασφαλούς εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο.
4. Αναδιοργάνωση του κράτους
Όσο η στρατηγική ασφαλούς εξόδου της χώρας από την κρίση θα πετυχαίνει, θα έχουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και αναδιανομή των πλεονασμάτων προς τα χαμηλά εισοδήματα.
Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πρέπει με τίποτα να πάνε χαμένες. Μέριμνα μας ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Παράταξη είναι η δικαίωση της πατρίδας και της εθνικής στρατηγικής που εμείς χαράξαμε. Θα συμβάλουμε ως τρίτος πόλος στην σταθερότητα και στην ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής χάριν της κοινωνίας. Ως χώρος όμως που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στοχεύουμε στα σίγουρα στην ανακούφιση μέσω αναδιανομής πόρων (όταν αυτό γίνει σε στέρεες βάσεις) των πολιτών που σήκωσαν το βάρος της κρίσης.
Το νέο αυτό μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας έχει σίγουρα σημασία και για την περιοχή μας, η οποία έχει ένα δυναμικό κλάδο με εξαιρετικό εξαγώγιμο προϊόν - τη γούνα - και πολλές δυνατότητες σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, από τη γεωργία και τα μεταποιητικά προϊόντα έως τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Προσωπικά καλώ σε συσπείρωση τους πολίτες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για να πάμε μαζί να γράψουμε ξανά ιστορία. 
Να πάμε μαζί για την ευθύνη και την πρόοδο της πατρίδας μας. 
Ζητώ επομένως την στήριξη σας στις εκλογές της Κυριακής.
Κρατάμε ψηλά τις ιδέες μας – Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.
ΚΟΣΜΑΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου