Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ντόρα “βλέπουν” οι καραμανλικοί στην Αθήνα – Μπακογιάννη:”Γιατί η ΝΔ χάνει όταν κοιτάζει δεξιά”

"Ιδιαίτερη σημασία έχει η εκλογή της Ντόρας και του Βαγγέλη" το μήνυμα από την πλατεία Μαβίλη. Εκνευρισμός για όσους μιλούν "εξ ονόματος" Καραμανλή. 

Στα κάγκελα βρίσκονται από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού εξαιτίας δημοσιευμάτων ακόμα και σε μεγάλες εφημερίδες και ιστότοπους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και φέρονται να εκφράζουν θέσεις ή εκμυστηρεύσεις ή εντολές του πρώην πρωθυπουργού σε

συγκεκριμένα στελέχη.
Αυτό που ξεκαθαρίζουν από την πλατεία Μαβίλη είναι ότι για τον Κ. Καραμανλή τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η ΝΔ και την αντικαθιστά στην πολιτική σκέψη ποτέ με ασαφείς όρους όπως “παράταξη”, οι οποίοι μάλιστα αποδίδονται στους κύκλους εκείνους του σημερινού μεγάρου Μαξίμου που απεργάζονται σχέδια “μετεξέλιξης” του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια νέα Πολική Άνοιξη.
Στο πλαίσιο αυτό για την πλατεία Μαβίλη έχει ιδιαίτερη σημασία η εκλογή ψηλά της Ντόρας Μπακογιάννη στην Α Αθήνας και του Β. Μεϊμαράκη στη Β Αθήνας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο αυτοί πολιτικοί οι οποίοι αναμένεται να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα της ΝΔ μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος το πρωί της Δευτέρας με πρόσφατες παρεμβάσεις τους ασκούν κριτική στο πολιτικό σχεδιασμό αλλά και στην επικοινωνιακή πολιτική με την οποία κατέβασε στη μάχη τη ΝΔ ο Αντώνης σαμαράς ενώ ταυτόχρονα και οι δύο στο λεξιλόγιό τους επιμένουν στον όρο ΝΔ και δεν αναφέρουν τίποτα για τα περί παράταξης.
Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ημερησία τρεις μέρες πριν τις κάλπες.
«Όποτε η ΝΔ ανοίχτηκε προς το Κέντρο πέτυχε μεγάλες νίκες. Όποτε περιορίστηκε στα Δεξιά της, απώλεσε μεγάλο μέρος κεντροδεξιών ψηφοφόρων» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη -δήλωση που εκλαμβάνεται και ως αιχμή για τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, κυρίως τις τελευταίες ημέρες.
Στο ερώτημα εάν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να συνεργαστούν, σε περίπτωση ήττας της ΝΔ και αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει:
«Μας χωρίζει άβυσσος σε βασικές πολιτικές αντιλήψεις. Τώρα, αν αλλάξουν άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ και έρθουν στη σφαίρα του ρεαλισμού και της λογικής, θα μπορούσαμε να το δούμε».
«Η διγλωσσία και η απόσταση απόψεων που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας οδηγήσει σε περιπέτειες» προσθέτει η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας: «Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική από τον κ. Τσίπρα και να ακολουθήσει το δρόμο του ρεαλισμού».


7imeres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου