Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο “κύβος ερρίφθη”-Την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο το καταστατικό το κόμματος Παπανδρέου

Κατατίθεται το καταστατικό της νέας κίνησης του Γ. Παπανδρέου στον Άρειο Πάγο το πρωί της Παρασκευής. Τα επόμενα 24ωρα η επίσημη ανακοίνωση με σχετική εκδήλωση.Τι έγινε στο τετ-α-τετ Παπανδρέου-Λαλιώτη.

Αύριο κατατίθεται στον Άρειο Πάγο το καταστατικό του νέου
κόμματος του πρωην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την υλοποίηση της απόφασής του να τραβήξει το δικό του δρόμο με μια νέα κίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα έχει όνομα που θα αποτελείται από δύο λέξεις, η μία εκ των οποίων πιθανολογείται να είναι ο όρος “αλλαγή“.
Τα επόμενα 24ωρα η επίσημη ανακοίνωση

Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος που αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο σε σχετική εκδήλωση σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, όπου και θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις του νέου κόμματος, το νέο όνομα και οι αρχές.

Οι πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους πολύ στενούς του συνεργάτες ότι ο “κύβος ερρίφθη” για το νέο κίνημα για το οποίο τον πίεζε από την επομένη των ευρωεκλογών ένας πολύ μεγάλο όγκος ψηφοφόρων του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, και ότι υπήρξε συντονισμένη δουλειά στελεχών προκειμένου να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες και κυρίως να συμπληρωθούν με τις καλύτερες επιλογές τα ψηφοδέλτια της νέας προσπάθειας.
Τι έγινε στο τετ-α-τετ Παπανδρέου-Λαλιώτη

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες πιέσεις ασκήθηκαν στον Γ. Παπανδρέου από ορισμένα ιστορικά στελέχη (Γ. Καψής, Ν. Παπαϊωάννου, Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά) προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να μείνει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Στις εκκλήσεις αυτές συγκεταλέγεται και η έντονη αντιπαράθεση στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Λαλιώτη ο οποίος άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέας παράταξης με το επιχείρημα ότι θα διασπάσει το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του πρώην πρωθυπουργού ήταν ανυποχώρητη καθώς εμφανίστηκε αμετάπιστος στο ενδεχόμενο αλλαγής της ήδη ειλημμένης απόφασής του να κατέβει στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου