Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Πρόοδος ή αβεβαιότητα το ερώτημα των εκλογών

Διακαναλική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει αλλά το προς τα πού θα πάει χώρα τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια».
Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει αλλά
το προς τα που θα πάει η χώρα σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. 
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά η εθνική στρατηγική, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τώρα η δυνατότητα επανάληψης των εκλογών.
Το ερώτημα είναι αν θα πάμε ένα βήμα μπροστά στην ομαλότητα ή πολλά βήματα πίσω, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση», συμπλήρωσε.

Η σημασία της τρίτης θέσης

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι κρίσιμη σημασία θα έχει το ποιος θα καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και θα αποτελέσει τον εγγυητή της σταθερότητας, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για την άγονη και επιθετική της στάση, όπως είπε, η οποία οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Όπως δήλωσε, η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η συζήτηση για το Grexit είναι εσφαλμένη, επικίνδυνη και άδικη για τη χώρα, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

 

Για την πιθανότητα Grexit

«Η συζήτηση για έξοδο από ευρωζώνη εσφαλμένη, επικίνδυνη και άδικη για τη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «η Ευρωζώνη θέλει περισσότερη Ευρώπη, αλληλεγγύη και μέτρα ιστορικού χαρακτήρα».
Πρόσθεσε δε ότι παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει νομικά τρόπος να βγεις από το ευρώ, μπορείς να γίνεις φτωχός και έρημος» με την ψευδαίσθηση ότι έχεις ευρώ. «Έχω αντιμετωπίσει ως ΥΠΕΞ προτάσεις φιλικού διαχωρισμού, να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ», σημείωσε. 

Για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να μην μπει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, αλλά να εισέλθει το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε με νόημα: «Δεν με ανησυχεί. Με ανησυχεί η πορεία της χώρας». 

Για την μετακίνηση της κ. Γκερέκου

Αναφορικά με την μετακίνηση της Άντζελας Γκερέκου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπάρχουν όρια δεοντολογίας, ενώ πρόσθεσε ότι «θα απαντήσει η τοπική κοινωνία».

Για τα γεγονότα στο Παρίσι

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, στο όνομα του δημοκρατικού πολιτισμού, κατά του τυφλού μίσους, της τρομοκρατίας και του παραλογισμού, και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην γαλλική κοινωνία.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου