Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Α.Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε καθαρή ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, το φόβο και τον αυταρχισμό, μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης, υπογράμμισε μιλώντας σε συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του
ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Υποστήριξε ότι η πλέον η Ελλάδα προχωρά με αισιοδοξία, με ελπίδα, με αξιοπρέπεια, με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει, συμπληρώνοντας ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ευρώπης που αλλάζει γιατί έκανε το βήμα ν' ανταμώσει με τους λαούς της Ευρώπης.
 Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά. Σημείωσε ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο το φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όπως είπε, ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο. Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν του δίνει λευκή επιταγή, αλλά εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής στην πατρίδα. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει την εμπιστοσύνη και θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των ελληνίδων και όλων των ελλήνων, αναφέροντας ότι θα εμπιστευθεί τον κάθε έλληνα ξεχωριστά ανεξάρτητα από το αν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. «Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές βάσεις δικαιοσύνης και προκοπής» τόνισε.
Όπως είπε σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα της υφαρπαγής, της συγκάλυψης. Και νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της γνώσης, του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται και ελπίζει και ζητά χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ξανά μέλλον με αξιοπρέπεια.
Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν την μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως είπε και τους χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης για το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είναι ταυτόχρονα και νίκη των λαών της Ευρώπης, όπως είπε, που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον των λαών της Ευρώπης η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μας μια δίκαιη και αμοιβαία επωφελής λύση, για να βγει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και να επανέλθει η Ευρώπη στην ανάπτυξη, στη σταθερότητα, και να επιστρέψει η Ευρώπη στις παραδοσιακές της αρχές της αλληλεγγύης.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η νέα ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ριζικών αλλαγών, με το δικό της τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής, χωρίς νέα ελλείμματα και χωρίς εξωπραγματικά ανέφικτα πλεονάσματα. Σχέδιο για επενδύσεις και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και εκτίμησε ότι θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Και διαβεβαίωσε ότι ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για μα νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη, για μια νέα πολιτική, για ένα νέο υπόδειγμα σχέσεων βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στον αλληλοσεβασμό. Υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, η απόδοση δικαιοσύνης, η ρήξη με τα κατεστημένα και τις παθογένειες δεκαετιών, με το καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, η προώθηση σαρωτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος , στη δημόσια διοίκηση και παντού. Προτεραιότητα, κατέληξε, είναι να αποκτήσει και πάλι ο λαός μας την αξιοπρέπειά του, το χαμόγελο, την αισιοδοξία. Και κάλεσε σε συνέχιση τον μεγάλο, τον όμορφο, το δύσκολο αγώνα, να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου