Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντινόπουλος: Tο ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα restart

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος,Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm
Ερωτηθείς εάν ο κ. Βενιζέλος χθες προανήγγειλε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «ήταν πολύ καθαρό αυτό
που είπε και το βράδυ των εκλογών και χθες ο κ. Βενιζέλος και σε αυτό δεν χωράει κάτι που να έχουμε αμφιβολίες ή οτιδήποτε άλλο».
Σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι θα ήταν κατάλληλος για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα restart, χρειάζεται αυτή η διαδικασία να είναι μια πολιτική διαδικασία. Όλοι πρέπει να μιλήσουμε για το πως πρέπει να δώσουμε το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, να πει καθένας την άποψή του. Να πάμε σε μια διαδικασία επανασύνδεσης για αυτό χρειάζεται να μην γίνουν fast track διαδικασίες αλλά να υπάρχει χρόνος ώστε να πάμε σε μια επανασύνδεση ουσιαστική με την κοινωνία, να μιλήσουμε πως θέλουμε να είναι η χώρα και να αποτιμήσουμε σωστά το τι έγινε. Γιατί ακόμα και εμείς οι νεότεροι πρέπει να αποτιμήσουμε σωστά το τι έγινε τα τελευταία σαράντα χρόνια στη χώρα»
Πρέπει, πρόσθεσε, να δούμε σε ποιο πλαίσιο πρέπει να κινείται από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ και οι επιλογές μας είναι να συγκροτηθεί ο μεγάλος χώρος ο κατακερματισμένος της Κεντροαριστεράς.
Κληθείς, στη συνέχεια, να σχολιάσει αν πιστεύει ότι πρέπει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ κάποιο από τα ήδη γνωστά στελέχη του, ο βουλευτής σημείωσε ότι «ο καθένας θα πει την πολιτική του άποψη για το που θέλει να πάει η παράταξη». «Η παράταξη δεν είναι το 4,7%» τόνισε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι  δεν μιλάει για νέα γενιά,  αλλά για νέα πολιτική γενιά η οποία στάθηκε στα δύσκολα όρθια, δεν μετατοπίστηκε, υπηρέτησε αξίες και ιδέες χωρίς να έχει ούτε μια ευθύνη για το παρελθόν και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να δούμε όλοι μαζί είναι ποιος θα μπορέσει να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον και όχι για το παρελθόν.
Όμως- συμπλήρωσε- είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με σοβαρότητα, με όρους οι οποίοι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να είμαστε την επόμενη μέρα ενωμένοι και θα μας δώσουν την δυνατότητα να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του χώρου. «Αυτά τα χαρακτηριστικά νομίζω ότι πρέπει να έχει από εκεί και πέρα τα ονόματα παίζουν το ρόλο τους, θα πει ο καθένας την άποψή του κυρίως τι θέλει και τι τον ενδιαφέρει για τη χώρα, θα κριθεί και οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν» δήλωσε.
Σε ερώτηση αν θα τον ενδιέφερε προσωπικά να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ,  αφού έκανε λόγο για  «νέα πολιτική γενιά», ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή απαιτείται η ενότητα του κόμματος. «Δεν πρόκειται να πω αυτή τη δεδομένη στιγμή απολύτως τίποτα αυτό που θέλω να πω όμως και είναι μια έκκληση προς όλους τους ανθρώπους που δώσαμε τις μάχες σε μια δύσκολη στιγμή είναι ότι αυτή η νέα πολιτική γενιά πρέπει να πάει ενωμένη σε αυτή την διαδικασία και ενωμένη πολιτικά και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη» είπε.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση το επόμενο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι  το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε στο 12 ούτε στο 25 ούτε στο 40%.
Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε πως «θα πάμε σε ένα συνέδριο πρώτα όπου τα μέλη του, όποιος θέλει να είναι μέλος θα αποφασίσει για την πολιτική και μετά οι πολίτες και νομίζω ότι σε αυτό θα μπορούσε το συνέδριο να αποφασίσει η διαδικασία να γίνει με έναν τέτοιο τρόπο όπου να είναι μια ανοιχτή διαδικασία όπου πολίτες που δεν ήθελαν να είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας, αυτό το χρονικό διάστημα, να έχουν την δυνατότητα να μπουν στην διαδικασία και να επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ»
Ο βουλευτής Αρκαδίας παρατήρησε ακόμη ότι «κλείνει ένα μεγάλος κύκλος για το ΠΑΣΟΚ, αυτό το restart πρέπει να είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό. Κλείνει ένας κύκλος για πολλά θέματα, κλείνει ο κύκλος της Μεταπολίτευσης, για μένα κλείνει ένας μεγαλύτερος κύκλος ο κύκλος των ψεμμάτων για τη χώρα και το πολιτικού συστήματος άρα πρέπει να μιλήσουμε για όλα τα θέματα και νομίζω ότι θα γίνει πραγματικά ένα πολιτικό συνέδριο το οποίο θα είναι η απαρχή των εξελίξεων γενικότερα για το χώρο της Κεντροαριστεράς»
Όσον αφορά το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τον ΓΑΠ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε «ότι πρέπει να ξαναβρεθούμε με τον απλό κόσμο που στήριξε  την προσπάθεια του ΚΙΔΗΣΟ,  όμως, υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα για στελέχη τα οποία έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην διάσπαση της παράταξης»
Διευκρίνισε, λέγοντας «ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα στο συνέδριο της παράταξης και θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να έχει ενιαίους κανόνες. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενιαίους κανόνες δηλαδή κανένας δεν γνωρίζει τους κανόνες οι οποίοι θα είναι προς όλους και θα τους σέβονται όλοι».
«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να γίνει ένα κίνημα αρχών για να μπορέσει να πείσει τους πολίτες» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου