Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αλ Σάλεχ: Με την παρέλαση οι ΑΝΕΛ πήραν τα σώβρακα του ΣΥΡΙΖΑ

Tις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις δηλώσεις για «παρελάσεις χωρίς κιγκλιδώματα», σχολίασε η αναπληρώτρια γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτη Άλ Σάλεχ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.
Η Αφροδίτη Άλ Σάλεχ υποστήριξε ότι εχθές ο αποκλεισμός ήταν πιο
έντονος από κάθε άλλη φορά γιατί ήταν αισθητικός αποκλεισμός και ανέφερε πως ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, αρνιόταν όχι μόνο να πάει αλλά και απλώς και να το δει αυτό το θέαμα ... το οποίο ήταν και εξαιρετικά κιτς εκτός των άλλων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Τέλος, τόνισε ότι αυτό που συνέβη ήταν η ιδεολογική επιβολή των ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ.
"Κοινώς ... «τους πήραν τα σώβρακα», για να το κάνω πιο σαφές", είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την παρέλαση και τις δηλώσεις για «παρελάσεις χωρίς κιγκλιδώματα»
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Να θυμηθούμε ότι το 2010 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Β. Βενιζέλο καταργήθηκε το μηχανοκίνητο τμήμα των παρελάσεων, για λόγους οικονομικούς και όχι μόνο. Όπως έλεγε τότε ο Β. Βενιζέλος το μηχανοκίνητο τμήμα, τα αεροπλάνα, τα τανκς, είναι για την άμυνα της χώρας και όχι για τις παρελάσεις. Τότε λοιπόν κάναμε ένα μεγάλο βήμα το οποίο το είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ - εκείνη την περίοδο .
Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος επανέφερε τα μηχανοκίνητα. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ –δε μιλάμε για πολύ παλιά, μιλάμε για το 2013 – ήταν λάβρος εναντίον όπως και εμείς, υπήρξε μια πολύ έντονη σύγκρουση, θα θυμάστε.
Και φτάνουμε σ΄αυτό που έγινε χθες και θα ή θελα να είμαι πολύ επιεικής με τον κ. Μπάρκα.
Αυτό που είδαμε χθες είναι η ιδεολογική επιβολή των ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κοινώς ... «τους πήραν τα σώβρακα», για να το κάνω πιο σαφές.
Όσο για τον αποκλεισμό των πολιτών που λέτε πως δεν υπήρχε διότι δεν υπήρχαν κάγκελα... χθες ο αποκλεισμός ήταν πιο έντονος από κάθε άλλη φορά γιατί ήταν αισθητικός αποκλεισμός. Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, αρνιόταν όχι μόνο να πάει αλλά και απλώς και να το δει αυτό το θέαμα ... το οποίο ήταν και εξαιρετικά κιτς εκτός των άλλων.
Επιπλέον, θέλω να σας πω ότι για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, ο τέως χαιρέτισε την παρέλαση! Τον ενέπνευσε προφανώς, του άρεσε, όπως άρεσε και στον πατέρα του κ. Πλεύρη οπως μάθαμε... αυτό κάτι μας λέει.. Ο τέως σε όλο αυτό το σκηνικό θεώρησε πολύ φυσιολογικό, να βγει στο μπαλκόνι Μ. Βρετάνια, να χαιρετίσει !
Ο οδηγός του ταξί το πρωί μου ζήτησε να ρωτήσω δημόσια το εξής: «μα τι είναι αυτό; Βασιλευόμενη αριστερά;». Εγώ μεταφέρω απλώς τι μου είπε ο οδηγός του ταξί που με παρακάλεσε να το ρωτήσω, μια και θα βρισκόμουν στο πάνελ.
Σχετικά με τη δήλωση Βαρουφάκη περί ρήξης
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φράση αυτή ήταν μέσα στο πλαίσιο του γνωστού ναρκισσισμού και της διάθεσης προβολής του κ. Βαρουφάκη, ήταν κάτι σαν εκδίκηση που δεν ήταν μαζί με τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, αυτή είναι μία ήπια ερμηνεία που κάνουμε, γιατί το άλλο είναι απολύτως αδιανόητο.
Παρόλ' αυτά ακόμη και με την ήπια ερμηνεία είναι πέρα από κάθε λογική να βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και την ώρα που βγάζει selfie με τους πολίτες να πετάει κι αυτή τη δήλωση που πάει παντού και προφανώς έχει αντίκτυπο στην οικονομία.
Σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας παράτασης
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Χθες κυκλοφόρησε στις Βρυξέλες το κείμενο της παράτασης, δυστυχώς εδώ δεν ήρθε από την κυβέρνηση ήρθε από τις Βρυξέλες. Θα το δούμε και στη Βουλή και θα γίνει η συζήτηση ελπίζω και θα υπάρχει και χρόνος γι΄ αυτήν.
Η κυβέρνηση είπε ότι θα φέρει το κείμενο στη Βουλή, μετά από πάρα πολλές πιέσεις. Γιατί στην πραγματικότητα το κρύβει από τους βουλευτές της, γιατί δεν θέλει να δουν ότι γλύφει εκεί που έφτυνε ,αυτό δε θέλει να δείξει η κυβέρνηση. Το κείμενο είναι πανομοιότυπο με το κείμενο της δίμηνης παράτασης του κ. Χαρδούβελη, με τη διαφορά: πρώτον, ότι εκείνο το κείμενο είχε την έγκριση της Βουλής, και το σημερινό δεν την έχει, έχει μόνο την υπογραφή του κ. Βαρουφάκη και δεύτερον, επιπλέον έχει και την απόφαση της μετακίνησης των χρημάτων - όπου μας πήραν τα 11 δις από το ΤΧΣ, μέσα από τα χέρια, χωρίς να το πάρει είδηση η κυβέρνηση, χωρίς να αρθρώσει λόγο και τώρα τρέχουν και παρακαλάνε να πάρουμε πίσω το 1,2 δις. Χθες η κυβέρνηση ήταν σίγουρη ότι θα το έπαιρνε το 1,2 δις. Εντέλει η απόφαση ήταν κόλαφος, δυστυχώς.
Σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης 
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κυβερνάει. Όλο το ζήτημα δυστυχώς είναι επικοινωνιακό, δηλαδή προσπαθούν να δείξουν ότι είναι πολύ διαφορετικοί από τους προηγούμενους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση είναι το κάτι άλλο ενώ όλοι εμείς ήμασταν προδότες.
Η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις μόνο. Γίναμε ρεζίλι διεθνώς στην προσπάθεια να μη λέμε την τρόικα «τρόικα» αλλά να την λέμε πρώτα «θεσμούς» και τώρα «Brussel Group» και «Athens Group» και να κρύβουμε την τρόικα στα γκαράζ ...
Χάθηκε χρόνος για να αλλάζουμε λέξεις, για να σκοτώνουμε λέξεις...
Στην πραγματικότητα τι καταφέραμε; Να χάσουμε όλο το χρόνο, όλα τα επιχειρήματα, όλα τα πλεονεκτήματα που είχε η κυβέρνηση και να μην έχει γίνει τίποτα.
Τα πλεονεκτήματα της κυβέρνησης ήταν ότι έχει μια πολύ μεγάλη υποστήριξη από την κοινωνία, πράγμα που είναι πολύ μεγάλο όπλο και το δεύτερο είναι ότι δεν είχε μια αντιπολίτευση σαν αυτή που είχαμε εμείς. Έχει μια αντιπολίτευση που ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει να στηρίξει, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, γιατί πρωτίστως αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι η χώρα.
Χάθηκε αυτός ο χρόνος, έχουν γίνει τρομακτικά λάθη, τα έχει κάνει μαντάρα, τώρα τρώμε τις σάρκες της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου