Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια οι μετεγγραφές φοιτητών

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας και τα κοινωνικά κριτήρια θα παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στις μετεγγραφές φοιτητών από τη νέα χρονιά. Αυτό τουλάχιστον σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, ο υπουργός συνέστησε στους γονείς να φροντίζουν ώστε οι μαθητές να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά δελτία με περισσότερη σύνεση και συνείδηση των οικονομικών αναγκών και υποχρεώσεων της οικογένειας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται οικονομικά στις σπουδές των παιδιών τους μακριά από τον τόπο κατοικίας.
Αφορμή γι αυτό στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος επισήμανε ότι με την άρνηση των διοικήσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περίπου 200 πρωτοετείς είναι στον... αέρα!
«Θα μπορούσα να πω ότι συμπάσχουμε μαζί σας. Η προηγούμενη κυβέρνηση εκτίναξε πέρα από κάθε όριο της μετεγγραφές. Το αποτέλεσμα ήταν να αδειάσουν πολλά από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και να γεμίσουν τα κεντρικά πανεπιστήμια με τρόπους που διαταράσσεται πλήρως η εκπαιδευτική διαδικασία» απάντησε ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου