Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τηςν Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα χρονικά περιθώρια στενά κι ασφυκτικά, ενώ συστρατεύθηκε με την πρόταση Β. Βενιζέλου για το ότι η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πρέπει να ξεκινήσει απο το 2001
“Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε
την κυρία Λαγκάρντ ότι δεν τίθεται ζήτημα μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ. Αν συνέβαινε αυτό θα ήμασταν η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα, η οποία θα είχε χρεοκοπήσει έναντι του ΔΝΤ με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο: “Το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο ο κ. Βαρουφάκης να πηγαίνει ανήμερα το Καθολικό Πάσχα στην Ουάσιγκτον να δώσει μια διαβεβαίωση για κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται απολύτως προφανές καταδεικνύει τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει η Κυβέρνηση με διάφορες δηλώσεις στελεχών της, που επί της ουσίας έθεταν ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι «δεν βαριέσαι και αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τι έγινε»;”
“Χάνουμε χρόνο με ένα παιχνίδι εντυπώσεων και εικόνων”
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, “τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για την Κυβέρνηση”, αφού “χάνουμε χρόνο με ένα παιχνίδι εντυπώσεων και εικόνων. Με τη στασιμότητα η Κυβέρνηση προκαλεί μεγάλη ύφεση στην πραγματική οικονομία”.
Με φόντο τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, “θεωρώ αδύνατον αυτή η Βουλή να κάνει συζήτηση για τα πραγματικά αίτια της κρίσης που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Είναι εντελώς παράλογο να ασχοληθούμε μόνο με την περίοδο του Μνημονίου δηλαδή τα τελευταία 5 χρόνια και να αφήνουμε στην άκρη τα αίτια της κρίσης” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι: “ασχολούμαστε με το φάρμακο και όχι με την αρρώστια”.
“Θα μπορούσε η εξεταστική για το Μνημόνιο να ξεκινήσει το 2001”
Στον αντίποδα, Θα μπορούσε η εξεταστική για το Μνημόνιο να ξεκινήσει το 2001 από την ημερομηνία εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη” περιέγραψε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρόσθεσε ότι “η Κυβέρνηση θέλει να συντηρήσει το μύθο της διάκρισης μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών και να κερδίσει χρόνο με το να επαναφέρει και να επαναλάβει στη Βουλή όλους τους βολικούς μύθους της τελευταίας πενταετίας”.
Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές, “η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αρνητική στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά στο bullying” αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι “η Κυβέρνηση προβαίνει χωρίς καμία αιτιολόγηση στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, οποίες προβλέπονται εδώ και πολλά χρόνια από το σωφρονιστικό κώδικα θεωρώντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο φύλαξης των κρατουμένων είναι επαρκές”.
“Η Κυβέρνηση εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους”
Συγκεκριμένα, “η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι” ανέφερε ο πρώην υπουργός, καθώς “συζητάμε για για φωτογραφικές διατάξεις όπως αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου