Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πανούσης: Θα θρηνήσουμε θύματα στις Σκουριές

Ο κ.Πανούσης είπε πως στις Σκουριές «αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς».
Μετά τη συνάντηση που είχε με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο κ. Πανούσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Χαλκιδική, είπε ότι φοβάται πως θα αγριέψει η κατάσταση. Μάλιστα τόνισε πως αν δεν γίνει σωστή διαχείριση από την
κυβέρνηση θα έχουμε και νεκρούς.
Παράλληλα υποστήριξε πως η αστυνομία θα πρέπει να έχει μία εντελώς διαφορετική στάση και να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα των Σκουριών, αλλά αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των καταλήψεων. Είπε ότι αν αποφασισθεί να βγάλουν τους καταληψίες από την Πρυτανεία βάζοντας μέσα τα ΜΑΤ έστω και αν δεν χρησιμοποιήσουν βια, τότε θα γίνουν καταλήψεις σε ΑΣΟΕΕ, στα Χανιά κ.ο.κ. εννοώντας ότι θα υπάρξει ένα φαινόμενο ντόμινο. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επί μέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική»
Για το άρθρο του «φωτιά» στα ΝΕΑ
Ο κ. Πανούσης απαντώντας σε ερώτηση για το άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την περασμένη Παρασκευή είπε ότι ποτέ στην ζωή του δεν συμμετείχε σε συνωμοσίες και ότι δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του τον κ. Ψυχάρη. «Θέση μου είναι ότι η αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από τις θεωρίες συνομωσίας και ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ούτε με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση. «Έχω αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα αλλά τέτοιο σάλο δεν ξεσήκωσε ποτέ κανένα άρθρο μου», είπε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της υπαγωγής του υπουργείου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Πανούσης είπε επίσης ότι: «θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συνένωση τάξεως και δικαιοσύνης ήταν χρόνια και πάγια θέση μου».
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα διέψευσε για άλλη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.
Κινητά αστυνομικά τμήματα
Την δημιουργία κινητών αστυνομικών τμημάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά εξήγγειλαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Τόσο ο κ. Πανούσης όσο και η κα Δούρου αποφάσισαν την στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την αστυνομία τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την καλύτερη αστυνόμευση κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές αλλά και να καταβληθούν προσπάθειες για την συμφιλίωση των πολιτών με πληθυσμιακές ομάδες σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν κινητά αστυνομικά τμήματα που θα είναι μικρά βαν με αστυνομικούς τα οποία θα βρίσκονται ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα σε νησιά της άγονης γραμμής που στερούνται αστυνομικών τμημάτων.
Όπως είπε η Περιφερειάρχης Αττικής, για όλα αυτά θα γίνει χρήση της χρηματοδότησης που παρέχεται από την ΕΕ με κονδύλια που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν απορροφηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου