Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Βενιζέλος:Ο Κουβέλης είχε δεχθεί την πρότασή μας να γίνει Πρόεδρος

Ο Ευ. Βενιζέλος «διαψεύδει» τον Φώτη Κουβέλη και τον πρόσφατο ισχυρισμό του ότι ουδέποτε είχε δεχθεί πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Δημοκρατίας.  
Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος
του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η πρόταση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
« Με επισκέφτηκε σπίτι μου ο κ. Σπ. Λυκούδης ο οποίος με ρώτησε αν τόσο εγώ όσο και ο κ. Σαμαράς είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε και να ψηφίσουμε τον Φ. Κουβέλη ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου κατέστησε σαφές ότι εφόσον η απάντησή μας είναι θετική ο κ. Κουβέλης με τον οποίο έχει συζητήσει διεξοδικά είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρότασή μας. Προσέθεσα πως θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα αντιδράσει θετικά αλλά θα του το επιβεβαιώσω ρητά έπειτα από επικοινωνία μου με τον κ. Σαμαρά. Πράγματι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε αμέσως και έτσι επιβεβαιώσω σε τηλεφωνική επικοινωνία μας τη θετική απάντηση του κ. Σαμαρά στον κ. Λυκούδη»                 
΄Κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος στην ίδια συνέντευξη αναφέρει πως «η κυβέρνηση είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη, καθώς δεν έχει ούτε εντολή ρήξης, ούτε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη ρήξη, ούτε τους κοινοβουλευτικούς συσχετσιμούς στο εσωτερικό της, που να επιτρέπουν τη μεταστροφή».
Επισημαίνει πως τα κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων για πρόωρες κάλπες ή δημοψήφισμα.
Μόνο που όπως προσθέτει στην συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής «η χώρα θα πάει με συνθήκες πάρα πολύ άσχημες, είτε σε δημοψήφισμα, είτε σε εκλογές. Δεν θα πάει όπως πήγαμε στις 25 Ιανουαρίου.... Από τότε έως σήμερα, η χώρα έχει υποχωρήσει, έχει υποβαθμιστε».
Εκφράζει ανησυχία για «εθνική τραγωδία» εντός του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος για τη χώρα δεν είναι το grexit, αλλά «η πτώχευση, η ταπείνωση, η περιθωριοποίηση εντός ευρώ, με αποτέλεσμα ίσως κάποια στιγμή να παρακαλάμε να απαλλαγούμε από τις υποχρεώσεις του μέλους της ευρωζώνης. Αλλά ήδη η Ελλάδα θα έχει υποστεί όλα τα δεινά της επιστροφής στη δραχμή, ούσα εντός ευρώ, και αυτό είναι που δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι όταν απειλούν με τη λογική της αυτοκτονίας».
Ο κ. Βενιζέλος, θεωρεί υπαίτιο της εκλογικής επίδοσης του ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορεί για διάσπαση, ενώ σημειώνει πως το Ποτάμι είναι μια «πραγματικότητα» που πρέπει να ληφθεί υπόψη στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου