Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Φ. Γεννηματά: Ποτέ δεν προτάξαμε το κομματικό συμφέρον

Για τη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης και τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε μια ενδεχόμενη συμφωνία
Ποτέ δεν προτάξαμε το μικροκομματικό συμφέρον. Δεν πρόκειται να κάνουμε το λάθος που κάνατε εσείς και να πούμε όχι εκ προοιμίου σε όλα. Θα σας κρίνουμε πολύ
αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις που έχετε δώσει αυτά τα χρόνια, το πρόγραμμα σας, το πλαίσιο που θα εξασφαλίζει αυτή η συμφωνία, την προοπτική που θα διασφαλίζει για τη χώρα και βέβαια τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Επομένως ας λείψουν οι υποδείξεις και τα υπονοούμενα στο ΠΑΣΟΚ που πλήρωσε τόσο μεγάλο κόστος, επειδή ακριβώς έδειξε τόσο μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα. Αν αυτά που λέει σήμερα ο κ. Παπαδημουλης τα έλεγαν πριν μερικά χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εάν είχαν δεχτεί να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και εξασφαλίζαμε εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση γύρω από μια συμφωνία με τους εταίρους, να είσαστε σίγουροι ότι θα ήταν πολύ μικρότερο το κόστος.
Πλήρωσε πολύ μεγάλο κόστος ο ελληνικός λαός αυτά τα χρόνια και δεν βγήκαμε στις αγορές όπως βγήκαν άλλες χώρες, επειδή ακριβώς δεν είχαμε συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα του λέω εγώ.
Για τις προτάσεις του Υπουργού Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη
Επειδή αναφερθήκατε και στο ζήτημα του κ Βαρουφακη θέλω να επισημάνω το εξής. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο λέμε. Είναι φανερό ότι μετά το προηγούμενο Eurogroup του αφαιρέθηκε του κ. Βαρουφακη και το πρόγραμμα ανάτασης και ανάκαμψης της οικονομίας, το οποίο δόθηκε στον κύριο Θεοχαράκη, Και την ώρα που η νέα διαπραγματευτική ομάδα- γιατί η Κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι απέτυχε η προηγούμενη- διαπραγματευόταν με τον κύριο Ντράγκι, ο κ. Βαρουφακης πήρε το σχέδιο του το όποιο δεν είχε εγκριθεί από την Κυβέρνηση του και άρχισε τις περιοδείες να βλέπει ευρωπαίους ηγέτες. Τα παιδία παίζει στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κλείστε τη συμφωνία γιατί έχετε σπαταλήσει χρόνο και τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας
Για ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας
Το τρίτο μνημόνιο που θα έχει την υπογραφή του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί τη λύση για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάκαμψης, μια συμφωνία γύρω από τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κοινωνική συνοχή. Αυτό όμως απαιτεί ηρεμία, πολιτική σταθερότητα, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και κοινωνική συναίνεση. Τώρα που δεν υπάρχουν προδότες και δοσίλογοι στο εσωτερικό της χώρας, ας δούμε επιτέλους πως θα πάμε μπροστά.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου