Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Κεντροδεξιά και οι κινήσεις των στελεχών της ΝΔ

Η Κεντροδεξιά κινείται. Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και η διαφαινόμενη συμφωνία, ανεξαρτήτως από τη τροπή που θα πάρει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση των μέτρων, θα είναι ο καταλύτης που θα επιταχύνει τις εσωκομματικές
ζυμώσεις στη ΝΔ
Μέχρι σήμερα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι δεν προχωρούσαν στην εκδήλωση κάποιας πρωτοβουλίας, παρά μόνο επέμεναν δημόσια στις απόψεις τους, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει έκτακτο Συνέδριο για να συζητηθούν όλα, ακόμα και τα πρόσωπα, καθώς σε πρώτο πλάνο είχαν βάλει την πορεία της οικονομίας και το μέλλον της χώρας, όπως άλλωστε απαντούσαν και σε όσους τους επέκριναν ότι καθυστέρησαν και πως έπρεπε να είχαν κινηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. 
Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής από την Πάτρα άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας πως «μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία». 
Απαρατήρητα δεν έχουν περάσει και τα επίσημα ραντεβού του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο με πολλά από τα κορυφαία γαλάζια στελέχη που έχουν κρατήσει αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία. Μόλις προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε δεχθεί τον Λευτέρη Ζαγορίτη με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Καταναλωτή και ακολουθούν η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής,Δημήτρης Σιούφας
Στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό παρενέβη και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ε.Ε. και μάλιστα από το ίδιο βήμα που λίγες ώρες νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Όχι τυχαία, οΔημήτρης Αβραμόπουλος που από πολλούς θεωρείται ένας από τους ισχυρούς παίκτες στην ελληνική πολιτική σκακιέρα, κάλεσε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ, τον πολιτικό κόσμο «να υποστείλει την σημαία της κομματοκρατίας να επιδιώξει εθνική συνεννόηση», χαρακτηρίζοντας «ιστορικά αδιανόητη και επικίνδυνη κάθε σκέψη για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.». 
Αίσθηση στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης έχει προκαλέσει η επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου 74, με μακρά και συνεπή παρουσία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, επί σχεδόν 40 χρόνια. Μάλιστα, τα μέλη του ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή εκδήλωσης τη Δευτέρα 18 Μαϊου στο Θέατρο Χατζηχρήστου, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, στη βάση των καινούριων δεδομένων που διαμορφώνονται στη χώρα. 
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρενέβη και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, διατύπωσε τις απόψεις του για τη σημερινή κατάσταση στη κεντροδεξιά και εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου ’74 κάνοντας λόγο για «θαυμάσια πρωτοβουλία των μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών της μεγάλης παράταξής μας». 
«Καταλληλότερη στιγμή για το ξεδίπλωμα κάθε αντίστοιχης πρωτοβουλίας δεν υπάρχει. Και γυρίζουμε με περιφρόνηση τη πλάτη στους καρεκλοκένταυρους καθώς και τους αλεξιπτωτιστές και τα παπαγαλάκια που τους ακολουθούν με υπερβάλλοντα ζήλο αι κραυγές που μας ντροπιάζουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.
Παράλληλα προσθέτει πως «τώρα -- όχι αύριο -- είναι η ώρα για να αναληφθούν συγκεκριμένες, οχι νεφελώδεις πρωτοβουλίες γα ένα νέο ξεκίνημα. Με μια ουσιαστική παρακαταθήκη : Τις αρχές και τις αξίες που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής -- και που κάποιοι λίγοι βεβηλώνουν για δικό τους όφελος. Κύριος στόχος μας δεν μπορεί να είναι παρά η επανασύνδεση της κεντροδεξιάς παράταξης με τη κοινωνία. Ο διάλογος με μεγάλες ομάδες πολιτών που αποξένωσε η σημερινή ηγετική ομάδα. Χωρίς ακραίες κορώνες, μακριά από νεοφιλελεύθερες δοξασίες».

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου